08:32, 3 Decembrie 2018
, Stirile Pro TV

Un lider militar taliban de rang inalt a fost ucis de o drona americana


Talibanii, NATO si surse oficiale afgane au anuntat duminica moartea unui membru al statului major militar al talibanilor, Abdul Rahim Manan, care a fost ucis sambata seara de o drona a fortelor armate americane, relateaza AFP.


 

Abdul Rahim Manan a fost, de asemenea, considerat guvernator “fantomă” al provinciei Helmand, care se învecinează cu Kandahar (sud), fief al talibanilor, scrie Agerpres.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, Abdul Rahim Manan era “liderul militar al talibanilor nu numai în Helmand, dar şi în alte provincii din sud. Moartea lui şi a altor 32 de talibani este o lovitură serioasă pentru inamic şi va îmbunătăţi securitatea în provincie″, a apreciat purtătorul de cuvânt.

 

Misiunea NATO în Afganistan a confirmat moartea liderului militar taliban într-o “operaţiune aeriană”.

 

“Talibanii ar trebui să aibă în vedere mai degrabă intensificarea discuţiilor de pace decât lupta armată pentru că aceasta este singura soluţie”, a declarat colonelul David Butler, purtător de cuvânt al forţelor americane în cadrul NATO .

 

“Trebuie să ne îndreptăm spre o soluţie politică. Acest masacru nu trebuie să mai continue ”, a adăugat el.

 

 Pe canalele lor de comunicare oficiale, talibanii au recunoscut o “pierdere imensă”.

 

Abdul Manan Rahim se afla pe a treia listă neagră a Centrului de control împotriva finanţării terorismului (TFTC), prezentată la 23 octombrie de către SUA, Arabia Saudită şi alte cinci ţări din Golf. În baza acestei liste au fost îngheţate eventualele active a nouă persoane, între care şase talibani.

Alte ştiri despre: