17:31, 13 Aprilie 2014
, PRO TV

Un congres ca o nunta. Controversatul om de afaceri, Renato Usatai, si-a lansat partidul cu mult fast


Un congres ca o nunta. Controversatul om de afaceri Renato Usatai s-a facut astazi cu un partid. Acesta a preluat formatiunea fostului vice-presedinte al Parlamentului Nicolae Andronic. I-a schimbat denumirea, sigla si programul si se pregateste sa atace alegerile din toamna. Usatii spune ca vrea sa ajute poporul sarac. Si declara asta coborandu-se dintr-un Rolls Royce, unic in Moldova, in valoare de un sfert de milion de euro.Ca o mare sarbatoare, o nunta sau o cumetrie. Asa a aratat congresul partidului pe care Usatii l-a preluat astazi. Barbatii si-au pus camasa, iar fetele au scos ce au avut mai sexy in garderobe. 

 

Luxul veritabil se afla totusi in parcare, unde milionarul isi lasase Rolls Royce-ul in valoare de un sfert de milion de euro, cel mai nou si mai scump dintre autoturismele sale.

 

La congres, Nicolae Andronic, care pana astazi a fost liderul Partidului Popular Republican s-a retras si i-a cedat formatiunea lui Renato Usatii. Momentul a fost aplaudat frenetic de multime.

 

Usatai se declara patriot, dar dupa imn a dat-o pe rusa.

 

Din Partidul Popular Republican, Usatai a facut Partidul Nostru, cu o alta sigla. Pentru asta, se vehiculeaza ca Andronic a primit de la Usatii o suma frumusica. 

 

Milionarul de la Falesti se viseaza un Lukasenko de Moldova.

 

Partidul Popular Republican s-a constituit la 16 aprilie 1999. Formatiunea a participat la alegerile parlamentare anticipate din noiembrie 2010, obtinand doar 0,12% din voturi. Cu afaceri in Rusia, Renato Usatii figureaza in dosarul Universalbank, aflat pe rol. El a fost acuzat ca ar fi preluat in mod ilegal aproape 80 la suta din actiunile bancii. Tranzactia a avut loc in vara lui 2011, iar dupa doua luni institutia a fost lichidata. 

Alte ştiri despre: Renato Usatai, partid, congres,