09:10, 14 Mai 2015
, Protv

Ultima zi le va aduce noroc? Dorin Chirtoaca si Monica Babuc au depus actele pentru functia de primar general - VIDEO


A fost aglomeratie mare la Consiliul Electoral de Circumscriptie Chisinau, astazi fiind ultima zi de inscriere in cursa electorala. Pe ultima suta de metri a venit sa depuna actele actualul primar Dorin Chirtoaca si ministrul culturii, Monica Babuc. Nu au lipsit nici aspirantii la un fotoliu de consilier.


Avand in vedere ca odata inregistrat in cursa electorala este obligat sa degreveze din functie, Dorin Chirtoaca a venit in ultima zi de depunere.


Dorin CHIRTOACA, CANDIDAT PL: “Nu am contracandidati, ei sunt tuzici de la Moscova.


Si candidatul democratilor, ministrul culturii, a profitat de ultima zi. Monica Babuc a venit sa depuna actele alaturi de cativa tineri in tricouri pe care era scris numele ei.


Monica BABUC, CANDIDAT PD: “Nu vreau sa ma implic in dispute politice, mai putina politica.”


Lista candidatilor la fucntia de primar al capitalei este destul de lunga. Pe langa Chirtoaca si Babuc, mai sunt alti 15 concurenti. Este vorba despre Timotei Turcanu,Vasili Chirtoca, Zinainda Greceanii, Serafim Urechean, Ilian Casu, Mihai Carlig, Grigore Petrenco, Oazu Nantoi, Oleg Brega, Marcel Darie, Valerii Klimenko, Anatolie Prohnitchi, Elizaveta Moscalciuc, Tatiana Tomacu si Igor Caldare. Cu numarul necesar de semnaturi a venit sa se inscrie astazi in cursa electorala si moldoveanul de culoare, John Onoje. El isi doreste un fotoliu in Consiliul Municipal.


John ONOJE, CANDIDAT INDEPENDENT CMC: “O sa ma voteze oamenii saraci, eu sunt catolic, eu nu dau si nu iau mita.”


Consilier vrea sa ajunga si acest student de la ASEM. Marin Chersac are 21 de ani, face admnistratie publica si il asteapta o perioada deloc simpla. Va trebui sa adune voturi pentru CMC si sa dea examene, pe de alta parte.


Marin CHERSAC, CANDIDAT INDEPENDENT CMC: “Am si teza de an, va fi greu, dar voi reusi. - Care-s principalele problema din oras? - Stadionul republican si circul.”


Pentru cele 51 de fotolii din Consiliul Municipal Chisinau se vor bate 26 de concurenti. Alegerile vor avea loc pe 14 iunie.

Alte ştiri despre: Monica Babuc, dorin chirtoaca, dorin chirtoaca,