08:05, 28 Noiembrie 2014
, inprofunzime

ULTIMA ORA! Renato Usatii a FUGIT din tara noaptea trecuta - VIDEO


Renato Usatai a plecat la Moscova inca asta noapte. Anuntul a fost facut chiar de el intr-un filmulet, in care spune ca a parasit tara de teama de a nu fi arestat. Intre timp, activistii partidului Patria afirma ca deocamdata nu pot ataca decizia de excludere din cursa electorala la Curtea Suprema de Justitie. Si asta pentru ca nu au primit decizia argumentata a Curtii de Apel.


 

" Din păcate, am fost nevoit să părăsesc în această noapte teritoriul Republicii Moldova. Ca-ntotdeauna, ei au luat o decizie curajoasă, aceea de a ma aresta."

 

Renato Usatai a parasit tara dupa miezul noptii, iar filmuletul a fost postat pe o retea de socializare inspre dimineata. Astazi, in presa s-a vehiculat ca, ajuns la aeroport, Renato Usatai nu ar mai fi gasit bilete de avion, asa ca a cumparat unul de la un pasager, oferindu-i un pret de cinci ori mai mare.  

 

Alexandr PETKOV, CANDIDAT PARTIDUL PATRIA: " si-a luat un bilet pe ultima suta de metri, la business class."

 

Petkov sustine ca in aceasta dimineata, oamenii legii au efectuat perchezitii la 3 dintre apropiatii lui Usatii, fara a oferi mai multe detalii.

 

Alexandr PETKOV, CANDIDAT PARTIDUL PATRIA: " sunt oameni din serviciul de securitate a lui renato."

 

Totodata, avocatii lui Usatii spun ca nu au primit inca decizia argumentata de excludere a partidului din cursa electorala de la Curtea de Apel Chisinau.

 

Mihail BUSULEAC, AVOCAT PARTIDUL PATRIA: " noi am trimis o cerere nemotivata, ca CSJ sa stie ca noi vom depunde recurs.

 

Curtea de Apel Chisinau a decis ieri sa excluda partidul Patria din cursa electorala, pentru ar fi folosit in campanie bani din strainatate. Decizia finala va fi luata de Curtea Suprema de Justitie.

 

 

 

Despre aceasta a anuntat pe Facebook Renato Usatii. "Cavcaliuc, nu ti-a mers sa ma arestezi. Am zburat.", scris acesta.

 

 

Usatii a plasat putin mai tarziu si o inregistrare video unde spune ca avea informatii ca politia si procuratura urmau sa-i faca verificari si sa fie retinut. Acesta a mai spus ca va organiza o conferinta de presa astazi.

 

 

Curtea de Apel a decis ieri scoaterea din cursa electorala a partidului Patria pentru ca ar fi folosit bani de provenienta straina, lucru interzis de legislatia de la noi. 

Alte ştiri despre: usatii, usatii, usatii,