12:15, 15 Ianuarie 2019
, PRO TV

UE anunta noi burse pentru elevii moldoveni care vor sa participe la Scoala Europeana a Parteneriatului Estic. Pana cand se pot inregistra doritorii


UE a anuntat noi burse pentru elevii din Republica Moldova care vor sa participe la Scoala Europeana a Parteneriatului Estic.


 

Potrivit Eap European School, elevii cu varste intre 16-17 ani, care doresc sa-si aprofundeze cunostintele despre Europa si Uniunea Europeana se pot inregistra incepand de acum pana pe 1 martie.

 

Programul este finantat de UE si va sprijini peste treizeci dintre cei mai buni elevi din sase tari care pot participa la acest proiect.

 

Acestia vor putea obtine Diplome de Bacalaoreat International, care vor fi recunoscute peste hotare pentru cei care o sa vrea sa se aprofundeze in studii europene.

 

Elevii selectati vor urma cursuri intr-un mediu multilingv si multicultural, care le va permite sa extinda intelegerea lor asupra Europei si Uniunii Europene si sa isi aprofundeze cunostintele despre limbile, literatura si istoria Europei.

 

Programul Scolii Europene a Parteneriatului Estic este asigurat de New School din Tbilisi din Georgia, care ofera un curs academic de doi ani, incepand cu anul universitar 2019-2020.l

 

Cei interesati trebuie sa isi depuna cererile prin intermediul paginii web www.eapeuropeanschool.eu, pana pe 1 martie 2019.

 

Procesul de selectie va include teste scrise si interviuri pentru candidatii preselectati.

 

Lista beneficiarilor de burse pentru anul universitar 2019-2020 va fi anuntata pana la sfarsitul lunii mai 2019.

Alte ştiri despre: