19:58, 24 Februarie 2014
, PRO TV

Ucraina incepe campania electorala pentru prezidentialele anticipate din 25 mai. Timosenko, printre candidati


In Ucraina incepe maine campania electorala pentru prezidentiale anticipate din 25 mai. Fostul premier Iulia Timosenko si-a anuntat intenta de a candida. Tot pana maine urmeaza sa fie desemnat Guvernul de unitate Nationala.


 

Presedintele Parlamentului le-a dat deputatilor termen pana maine sa formeze o noua majoritate si un Guvern de unitate nationala in timp ce Partidul Regiunilor al lui Ianukovici a anuntat ca a trecut in opozitie iar mai multi guvernatori au demisionat.

 

In acelasi timp locuitorii  din Sevastopol, un port ucrainean in care se afla baza Flotei ruse la Marea Neagra, considera ca in Ucraina are loc o lovitura de stat fascista. Acolo mai multi protestatari prorusi au dat foc drapelului ucrainean si l-au arborat pe cel rus.

 


Potrivit Interfax, pe fondul zvonurilor privind o invazie rusa, Ucraina a sporit masurile de securitate la frontiere. Potrivit analistului politic Leonid Litra, stabilit in Ucraina, campania electorala va fi una cu scantei.

 

Nici Rusia nu recunoaste noua guvernare.

 

Mai mult, Kremlinul ameninta ca va majora taxele vamale pentru importurile de produse din Ucraina in cazul in care Kievul decide apropierea tarii de Uniunea Europeana.

 

De cealalta parte, Uniunea Europeana a anuntat ca este gata sa semneze acordul de asociere cu Ucraina dupa scrutinul prezidential.

 


Primul presedinte al URSS Mihail Gorbaciov sustine ca Ucraina este pusa in joc de Rusia, Statele Unite si Uniunea Europeana.

 

Astazi in Ucraina a fost demis Guvernatorul Bancii din Kiev dar si 5 membri ai Curtii Conastitutionale.

Alte ştiri despre: iulia timosenko, ucraina, alegeri anticipate,