09:13, 11 Martie 2018
, PRO TV

Trump si Xi Jinping au discutat despre intalnirea pe care liderul american o va avea cu Kim Jong-un


Presedintele american Donald Trump a precizat, sambata, ca a discutat cu omologul sau chinez, Xi Jinping, despre intrevederea pe care liderul de la Washington o va avea cu Kim Jong-un.Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a relatat subiectul discuţiei avute cu Xi Jinping, informează Reuters, citat de Agerpres.

 

„Preşedintele chinez Xi Jinping şi cu mine am vorbit pe îndelete despre întâlnirea cu Kim Jong-un al Coreei de Nord. Preşedintele XI mi-a spus că apreciază faptul că SUA acţionează mai degrabă în sensul soluţionării problemei prin mijloace diplomatice decât să recurgă la alternativa de rău augur. China continuă să fie de ajutor!”, a postat Trump pe Twitter.

 

Vineri, Donald Trump a avut o convorbire telefonică şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre Coreea de Nord şi despre noile tarife americane asupra anumitor metale, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

 

Joi seara, preşedintele american, Donald Trump, a răspuns pozitiv unei propuneri a liderului nord-coreean, Kim Jong-un, de a se întâlni, conform AFP.

 

Anunţul a fost făcut la Casa Albă şi urmează unei serii de contacte între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

 

„El va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong Un într-un loc şi la un moment ce vor fi stabilite. Aşteptăm cu nerăbdare denuclearizarea Coreei de Nord. În acelaşi timp, toate sancţiunile şi presiunea maximă trebuie să rămână”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Alte ştiri despre: