12:49, 11 Noiembrie 2018
, stirileprotv.ro

Trump, criticat vehement dupa ce nu a participat la o comemorare din cauza ploii


Donald Trump nu a putut participa la comemorarea in Franta a soldatilor si marinarilor americani ucisi in timpul Primului Razboi Mondial, deoarece ploaia a facut imposibila organizarea deplasarii la ceremonie, a spus Casa Alba, transmite Reuters.


 

Anularea în ultimul minut a participării a provocat multe critici pe reţelele de socializare şi de la unii oficiali din Marea Britanie şi Statele Unite, care îl acuză pe Trump că “a dezonorat” militarii americani, relatează news.ro.

 

 

 

 

Preşedintele SUA avea programat să aducă un omagiu la o ceremonia la Cimitirul american Aisne-Marne din Belleau, la aproximativ 85 km est de Paris, împreună cu soţia sa Melania. Dar ploaia şi pătura groasă de nori au împiedicat elicopterul să se ridice de la sol pentru această deplasare.

 

 

 

 

″(Participarea lor) a fost anulată din cauza programului şi a dificultăţilor logistice cauzate de vreme”, a spus într-o declaraţie Casa Albă, adăugând că o delegaţie condusă de şeful Statului Major John Kelly, general pensionar, a plecat în acel loc.

 

Decizia a provocat o serie de critici pe Twitter, cu Nicholas Soames, membru al Parlamentului britanic care este nepot al fostului prim-ministru Winston Churchill, spunând că Trump dezonorează militarii americani.

 

Peste 70 de lideri politici din întreaga lume, între care preşedintele SUA, Donald Trump, preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, vor participa, duminică, la Paris, la celebrarea Centenarului sfârşitului Primul Război Mondial.

 

Sâmbătă, Donald Trump şi Emmanuel Macron s-au întâlnit la Palatul Elysee.

 

Sursa: News.ro

Alte ştiri despre: