09:44, 8 Noiembrie 2018
, PRO TV

Trump critica democratii, dupa victoria in Camera Reprezentantior: „N-au obtinut pana acum nimic”


Intr-o conferinta de presa in care si-a iesit din fire la intrebarile unui jurnalist de la CNN, Donald Trump a vorbit din nou despre „succesul extraordinar” din alegerile de marti.


 

Asta după ce republicanii şi-au consolidat majoritatea în Senat, dar au pierdut controlul Camerei Reprezentanţilor.

 

Trump le-a oferit totuşi o ramură de măslin democraţilor, propunându-le colaborarea la anumit proiecte legislative prioritare. Dar i-a avertizat că dacă vor continua investigaţiile care îl vizează, şi ei vor fi anchetaţi.

 

Trump: „Nu mă preocupă nimic în privinţa investigaţiei cu Rusia, pentru că e o farsă... Destul, pune jos microfonul! Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine pentru că unul ca tine lucrează pentru ei. Eşti nepoliticos, un om groaznic. Nu ar trebui să lucrezi pentru CNN. Felul în care ai tratat-o pe Sarah Huckabee (n.r.: purtătoarea de cuvânt) şi alte persoane e oribil...Stai jos, te rog. Când transmiţi ştiri false, cum CNN face adesea, eşti duşmanul poporului.”

 

Trump s-a înfuriat după ce jurnalistul de la CNN l-a întrebat despre ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile care l-au adus, acum doi ani, la Casa Alba. Dar şi despre „demonizarea migranţilor” din caravana care se îndreaptă spre graniţa de sud a Statelor Unite.

Despre posibila înlăturare a procurorului special Robert Mueller, care conduce ancheta privind Rusia.

 

Trump„Puteam să-i pun capăt oricând (investigaţiei), dar n-am făcut-o. Şi n-a fost nicio complicitate. N-a fost nimic. S-au dus după hackeri la Moscova, după oameni cu probleme fiscale vechi de mai mulţi ani. Nimic de-a face cu campania mea. Au fost cheltuiţi milioane de dolari şi nu s-a descoperit nicio complicitate. Cred că n-a fost bine pentru ţara noastră, a fost ruşinos.”

 

Preşedintele i-a avertizat pe democraţii care controlează acum Camera Reprezentanţilor dacă vor avea de gând să-l tot investigheze, pe el şi administraţia sa.

 

Trump„N-au obţinut până acum nimic. Zero. Ştiţi de ce, pentru că nu e nimic de găsit. Pot să joace acest joc. Dar noi putem să-l jucăm şi mai bine, pentru că avem ceea ce se cheamă Senatul Statelor Unite. Şi multe lucruri îndoielnice s-au făcut, scurgeri de informaţii clasificate şi altele care nu trebuiau făcute”.

 

Totuşi, preşedintele le-a oferit democraţilor ramură de măslin.

 

Trump„Sper să putem lucra împreună, cu toţii, anul viitor în beneficiul poporului american.”

 

Trump a fost întrebat şi cu ce a rămas după alegerile de la jumătatea mandatului prezidenţial.

Alte ştiri despre: