20:14, 14 Mai 2018
, PRO TV

Trei partide ar intra in urmatorul legislativ daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare dupa sistemul de vot proportional. Datele Barometrului Opiniei Publice - VIDEO


PSRM, PAS si PD ar intra in urmatorul legislativ daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare dupa sistemul de vot proportional. Arata datele Barometrului Opiniei Publice, care il indica pe Igor Dodon in topul increderii. 30 la suta din respondenti spun ca nu cred in cuvintele niciunui politician.


 

Daca duminica urmatoare s-ar organiza alegeri parlamentare, pentru ce partid intentionati sa votati?

 PSRM – 26%

PAS – 12%

PD – 7%

PPDA – 5%

PCRM – 4%

P SOR – 4%

PPEM – 2%

PUN – 2%

PL – 1%

PLDM – 1%

PN – 1%

 

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, socialistii, cei de la PAS si democratii ar intra in legislativ. Platforma DA ar obtine 5 la suta din sufragii, comunistii si cei de la Partidul Sor – 4 procente, iar PPEM, PUN, PL, PLDM si PN ar lua mai putin de doi la suta.

 

La capitolul incredere, Igor Dodon castiga detasat. Maia Sandu este pe locul doi in acest top, urmata fiind de Pavel Filip si Andrei Nastase. La coada clasamentului stau Iurie Leanca si Andrian Candu.

 

Care este personalitatea politica in care aveti cea mai mare incredere?

 

 Igor DODON – 23%

Maia SANDU – 9%

Pavel FILIP – 5%

Andrei NASTASE – 4%

Ilan SOR – 4%

Vladimir PLAHOTNIUC – 3%

Vladimir VORONIN – 3%

Iurie LEANCA – 2%

Andrian CANDU – 1%

 

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de Civis, la comanda Institutului de Politici Publice, finantat de fundatia Soros Moldova. Datele au fost colectate in perioada 19 aprilie – 9 mai, pe un esantion de 1100 de persoane si are o marja de eroare de 3 la suta.

Alte ştiri despre: