14:43, 7 August 2017
, PRO TV

Traian Basescu nu va fi niciodata presedintele Republicii Moldova. Nu ca nu ar vrea, dar nu are dreptul sustine fostul lider de la Bucuresti: "Trebuie sa fii nascut pe teritoriul RM" - VIDEO


Traian Basescu nu va fi niciodata presedintele Republicii Moldova. Nu ca nu ar vrea, dar nu are dreptul, sustine fostul lider de la Bucuresti. Intr-un interviu pentru o televiziune romana, Basescu a spus ca nu poate candida, pentru ca nu s-a nascut in tara noastra si nici nu a locuit cel putin zece ani aici. Astfel, el a spulberat zvonurile precum ca si-ar fi dorit cetatenia moldoveneasca pentru a deveni presedinte.


 

Traian BASESCU, FOSTUL PRESEDINTE AL ROMANIEI: "Nu am dreptul, Uitati-vain Constitutia RM. Trebuie sa fii nascut pe teritoriul RM si sa ai cel putin zece ani de cand locuiesti in RM. Cine spune ca asa ceva ori nu a citit Constitutia RM ori bat campii."

 
Basescu este convins ca numele lui este mai mult folosit de unii politicieni de la noi pentru PR, indiferent ca ii sustin sau nu ideologia.

 

Traian BASESCU, FOSTUL PRESEDINTE AL ROMANIEI: "Dupa Putin, in toate sondajele sunt cel mai popular politic din afara RM"

 

Anterior, presa a scris ca Basescu ar fi vrut sa devina moldovean pentru a se implica direct in politica de la noi, inclusiv sa candideze la functia de sef al statului. Un convins unionist, Basescu nu crede ca o eventuala unire a Republicii Moldova cu Romania ar putea duce la un conflict cu Rusia.

 

Pe de alta parte, fostul presedinte l-a criticat pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, caracterizandu-l drept un politician las.

 

Traian BASESCU, FOSTUL PRESEDINTE AL ROMANIEI: "Eu sunt convins ca nu a avut aprobarea lui Putin...cand s-a urcat in avionul cu copii...E un descreierat..." 

 
Pe 28 iulie, Romania i-a interzis avionului in care se afla Rogozin sa survoleze spatiul aerian romanesc.

 

Aeronava a aterizat pe aeroportul din Minsk, Rogozin a coborat, dupa care avionul si-a continuat drumul spre Chisinau.

Alte ştiri despre: