08:53, 16 Ianuarie 2019
, Stirile Pro TV

Theresa May, „tradata” de 118 parlamentari din propriul partid. Ce urmeaza pentru Guvern - FOTO


Ce se intampla cu Brexit-ul? Este confuzie in privinta retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana.


 

Marţi seară, Parlamentul britanic a respins mai mult decât categoric, cu o majoritate de 230 de voturi, singurul plan care există la ora actuală, adică acordul negociat cu UE de guvernul condus de Theresa May.

 

După această înfrângere istorică şi umilitoare, Guvernul se confruntă cu o moţiune de neîncredere în parlament, care ar putea duce la alegeri generale. Votul va avea loc miercuri seară.

Speaker: „Cine este de acord cu moţiunea de respingere a acordului să voteze „da”. Din contră, cei care o resping să voteze „nu”. Treceţi la vot! Eliberaţi sala!”

 

„Voturi „“da” pentru aprobarea acordului, în partea dreaptă, 202. Voturi „nu”, pentru respingerea acordului, în partea stângă, 434.”

 

Aşadar, Parlamentul britanic a respins cu o mare majoritate - 230 de voturi - singurul plan de Brexit care există la ora actuală, adică acordul negociat timp de doi ani cu UE de guvernul condus de Theresa May. Printre cei care au spus „nu” se numără şi 118 parlamentari conservatori, din partidul premierului May.

Alte ştiri despre: