08:48, 5 Ianuarie 2016
, Stirile Pro TV

Relatiile dintre Iran si Arabia Saudita se inrautatesc: Ultima a decis sa rupa toate legaturile aeriene cu Iranul, dar si sa interzica calatoriile turistice - VIDEO


Relatiile dintre Iran si Arabia Saudita se inrautatesc: Ultima a decis sa rupa toate legaturile aeriene cu Iranul, dar si sa interzica calatoriile turistice - VIDEO

Relatiile dintre Iran si Arabia Saudita se inrautatesc si mai mult. Liderii de la Riad au decis sa rupa toate legaturile aeriene cu Iranul, dar si sa interzica calatoriile turistice. Turcia a numit tensiunile dintre cele 2 tari un pericol pentru “butoiul de pulbere” din Orientul Mijlociu.


 

Dupa ce ieri autoritatile saudite au anuntat despre incheierea relatiilor diplomatice cu Iranul, astazi au decis sa rupa si toate legaturile aeriene cu aceasta tara. Mai mult, autoritatile de la Riad au declarat ca vor incheia orice relatii de comert si vor interzice calatoriile turistice in Iran. Drept raspuns, liderii de la Teheran au spus ca prin urmare cei care vor avea de suferit sunt tocmai autoritatile din Arabia Saudita.

 

Ishaq JAHANGIRI, VICEPRESEDINTE IRAN: “Tu (Arabia Saudită) vei suferi după ce vei rupe relaţiile cu Iranul. Iran este ţară influentă, o ţară mare. Toate ţările din regiune ştiu acest lucru.”

 

Statele Unite, aliatii autoritatilor saudite, dar care s-au apropiat de asemenea si de iranieni in ultimele luni, in urma acordului in dosarul nuclear, au cerut calmarea tensiunilor. Autoritatile germane au mentionat ca cele 2 state trebuie sa lase divergentele si sa se concentreze asupra luptei impotriva terorismului. Conflictul a inceput dupa ce in Arabia Saudita au fost executate pentru terorism 47 de persoane, printre care si un lider siit.

Alte ştiri despre: