12:34, 10 Aprilie 2016
, PRO TV

Circa o mie de primari de pe ambele maluri ale Prutului si-au dat intalnire la Bucuresti. Programul si subiectele abordate - VIDEO


In Romania, a fost doborat astazi un record. Peste 400 de primari din tara noastra si alti 400 din Romania si-au infratit localitatile. Alesii moldoveni au cerut la Bucuresti sprijin financiar colegilor din Romania. Printre cei care au solicitat fonduri sunt si primari comunisti, care risca sanctiuni din partea superiorilor pe linie politica.


 

In conditiile in care tara noastra este macinata de scandalul disparitiei miliardului, iar finantarile din Occcident au fost oprite, edilii moldoveni au cerut ajutor de la colegii lor pe peste Prut, avand in vedere ca primarii romani au bugete de zeci de ori mai mari.


Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL CHISINAULUI: "Din sursele proprii, suma egala cu proiectul european castigat se transfera in beneficiul localitatii din Republica Moldova. Aceste infratiri ar trebui cumva in bugetele locale din Romania" 


Unii dintre primarii romani au alocat deja bani pentru colegii lor. 


Vasilica DIACONU, PRIMAR MAGURELE, PRAHOVA: "daca ne gandim asa niciodata nu este suficient de nimic. Dar noi avem mai multe posibilitati."


Interesant este ca pana si alesii comunisti veniti astazi la Bucuresti vor infratirea cu localitati romanesti, ba chiar Unirea. Desi, cel putin teoretic, le este interzis sa declare asa ceva.

 
Lilia BREHOVA, PRIMAR GURA BACULUI: "-Da, eu vreu. -Vreti unire cu Romania? Sunteti din Partidul Comunistilor. -Dar stiti, comunistii au toti cetatenie romana... Nu stiti de asta? Hahahaha. -O sa aveti probleme cu domnul Voronin? -Posibil. Eu nu ma tem." 

 

Ion CARPINEANU, PRIMAR CARPINENI: "Sunt sigur ca infratirea a reusit sa le dea orizonturi noi, sa aiba alte viziuni despre Romania." 


Cei aproape 1000 de primari au votat la final si o rezolutie pentru ca ajutoarele sa fie acordate fara prea multa birocratie.

 

---------------------------------------

 

Conferinta de infratire a primarilor din cele doua state a inceput cu toti primarii in picioare, la intonarea imnului national al Romaniei. "Inclusiv cei din R. Moldova. Moment emotionant", noteaza reporterul Pro TV Bucuresti, Vitalie Cojocari. A urmat intonarea imnului R. Moldova.

 

Potrivit lui Vitalie Cojocari, primarul interimar de Bucuresti a vorbit despre podul de flori, despre bursele studentilor: "Spune ca primarii trebuie sa lucreze in favoarea Unirii".

 

Si Dorin Chirtoaca a tinut un discurs. "Am venit intr-un suflet de acasa. Da, ar fi bine ca frontiera de la Prut sa devina istorie. Ar fi bine ca Unirea sa nu o dansam, dar sa o si construim. In Moldova fortele proeuropene sunt in dificultate. Fortele proruse cresc ca pe drojdii. La urmatoarele alegeri ne paste un pericol. Primarii din Moldova sunt cei mai credibili in ochii cetatenilor. Chisinaul se descurca mai bine in Moldova. Daca au loc infratiri, aceste infratiri trebuie bugetate cumva in primariile din Romania. Un sat din Moldova are doar 50 de mii de euro. Daca ar creste bugetul, oamenii, cetatenii ar sustine directia europeana. Multe milioane de euro care au venit din Europa s-au furat. Nu au ajuns la oameni", a spus acesta potrivit lui Cojocari. "Concluzia discursului lui Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului: dati-ne bani daca vreti sa fim proeuropeni. Intr-un fel, dragostea fraterna trece prin stomac. Daca nu o sa fie bani, cetatenii moldoveni o sa se intoarca spre est, spre Rusia".

 

Evenimentul, la care participa si primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, dar si primarul interimar al municipiului Bucuresti, Razvan Sava, se desfasoara la Palatul Parlamentului din Bucuresti. La conferinta nu au venit presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si nici premierul Dacian Ciolos.

 

In fata a sute de primari din R. Moldova, autoritatile de peste Prut s-au laudat cu primul sens giratoriu suspendat in Prahova. Impresionati, edilii s-au prins intr-o hora a Unirii - VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vitalie Cojocari via Facebook

Alte ştiri despre: