19:15, 3 Ianuarie 2018
, PRO TV

SUA va convoca o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU, pentru a discuta situatia din Iran si a ameninta Teheranul cu sanctiuni - VIDEO


Statele Unite vor convoca o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU, pentru a discuta situatia din Iran si a ameninta Teheranul cu sanctiuni. De aproape o saptamana locuitorii din aceasta tara protesteaza impotriva regimului si de fiecare data manifestatiile devin violente. Astazi insa in mai multe orase din Iran au avut loc mitinguri pro-guvernare.


 

Zeci de mii de oameni au participat astazi la manifestatii in diferite orase, pentru a-si demonstra sustinerea fata de actuala guvernare. Televiziunea de stat a difuzat imagini in direct de la mitinguri, la care demonstrantii fluturau steaguri iraniene si afisau fotografii cu liderul religios suprem al Iranului si presedintele acestei tari.

 

Manifestatiile au avut loc dupa sase zile de proteste violente impotriva guvernarii. Si noaptea trecuta, in mai multe orase, mii de oameni au iesit in strada si au scandat lozinci anti-regim. 

 

Cel putin 21 de oameni au murit in aproape o saptamana de proteste, iar aproape 500 au fost arestati. Autoritatile au suspendat in unele regiuni accesul la retelele de socializare, in speranta ca-i vor impiedica pe manifestanti sa se organizeze. Liderul religios suprem al Iranului a dat vina pe dusmanii din strainatate pentru revoltele care au cuprins aproape toata tara.

 

Ayatollah ALI KHAMENEI, LIDERUL SUPREM IRANIAN:In ultimele zile, dusmanii Iranului s-au folosit de diverse mijloace – bani, arme, politica, informatii - pentru a provoca probleme in tara noastra.” 

 

 Somajul, scumpirile si coruptia din tara au fost motivele care i-au scos initial in strada pe oameni. Intre timp, insa, protestele au devenit o miscare de contestare a regimului. Liderii europeni au criticat autoritatile iraniene, pentru ca au intervenit in forta, iar Statele Unite au cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta situatia din Iran.

Alte ştiri despre: