21:17, 4 Ianuarie 2016
, PRO TV

Sturza declara ca Timofti ar fi fost presat de PD: "Au fost intrevederi inopinate la presedentie"


Ion Sturza spune ca in ultima perioada, presedintele Timofti a fost supus unor presiuni pentru a desemna un candidat la functia de premier.


 

Ion Sturza: "Au fost intrevederi inopinate la presedentie. Acesta a fost presat de PD. Eu il inteleg pe el"

 

Tot, Sturza adauga ca "Da, bineinteles ca orice are un nume, this name is Vlad Plahotniuc. Totul se invarte in jurul acestui personaj. Eu n-as fi vrut ca noi sa fim ostaticii acestui om. Noi ne-am transformat intr-un fel de robi al sistemului construit de el si el chiar isi bate joc de noi, sfideaza orice bun simt. E o obraznicie cum se abordeaza probleme politice, cum se continua furturile. Mi se pare deplasata intentia lui Plahotniuc de a se baga in politica mare, fara a iesi la lumina zilei. Toti cei care vor accepta o afacere cu Plahotniuc vor fi niste complici."

 

Astazi urma sa aiba loc sedinta Parlamentului, unde Sturza trebuia sa isi prezinte programul de guvernare si cabinetul de ministri pentru a cere votul de incredere. Sedinta insa nu a fost, din lipsa de deputati. Doar 47 au fost prezenti din cei 101. 

 

VEZI SI VIDEO - Sturza, ESEC in Parlament: Nici n-a reusit sa-si rosteasca discursul, intrucat sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum. Deputatii absenti

 

Punct si de la capat: Se cauta un alt premier: ”Initiem azi sau maine negocieri. Pana luni, pe 11, vom prezenta un candidat la functia de premier” - VIDEO


Alte ştiri despre: