21:22, 8 Februarie 2016
, PRO TV

Strelet: Se va mima lupta cu coruptie prin vanatoarea de stafii, iar Partidul Liberal si transfugii din Parlament sunt elemente doar de decor


"Vor mima lupta cu coruptia prin vanatoarea de stafii care va fi dusa cu institutiile care au fost in subordinea PLDM-ului", a declarat vicepresedintele PLDM, Valeriu Strelet, in studioul emisiunii In PROfunzime, referindu-se la guvernarea actuala.


 

Valeriu Strelet: "Este inadmisibil ca Procuratura Generala si CNA sa fie sub control politic. Vor mima lupta cu coruptia prin vanatoarea de stafii care va fi dusa cu institutiile care au fost in subordinea PLDM-ului. [...] Pretul venirii PD in aceasta alianta pro-europeana (n. r. - Alianta pentru Integrare Europeana) a fost controlul acestor institutii, pe care ei foarte abil si le-au trecut in subordine."

 

Strelet a mai spus ca se duce o lupta pentru ca mai multi primari liberal-democrati din intreaga republica sa paraseasca partidul, dar ca majoritatea dintre ei nu cedeaza: "Scopul este de a eroda si anihila PLDM, care nu mai poate fi partener de guvernare".

 

Strelet se arata optimist in privinta sanselor PLDM de a reveni la putere: "Sunt absolut sigur ca PLDM va reveni la guvernare. Avem foarte multi oameni buni. PLDM in esenta e format din oameni buni, care au crezut in sinceritate. Va depinde de actiunile noastre, de fermitatea noastra".

 

Fostul premier considera ca democratii exercita un control total asupra Republicii Moldova: "PD are control total asupra Parlamentului, a Guvernului, controleaza instutitiile de urmarire penala" si ca partenerii actuali ai Partidului Democrat, PL si deputatii transfugi din PLDM si PCRM sunt doar elemente de decor care nu au putere de decizie.

 

"Sincer sper ca acest Guvern va reusi sa rezolve problemele pe care ei le-au creat", a mai spus Strelet.

Alte ştiri despre: