16:57, 30 Decembrie 2018
, PRO TV

Strategia lui Chirtoaca privind circumscriptia nr. 32: „ACUM are curaj să facă la fel?” - Ziarul de Garda


Liderul PL, Dorin Chirtoaca, intenţioneaza sa candideze la un fotoliu de deputat pe circumscriptia uninominala nr. 32, care include localitatea sa de bastina, Colonita. Acesta afirma ca va forma un grup de initiativa care va colecta semnaturile necesare pentru inregistrarea sa drept candidat, dar ca nu se va inscrie in cursa electorala daca va constata, inclusiv prin intermediul sondajelor, ca majoritatea alegatorilor din circumscriptia respectiva sustin un alt candidat al opozitiei pro-europene, scrie ZdG.md.


 

„În cazul în care se va confirma susţinerea din ultimii 10 ani pentru subsemnatul, voi depune dosarul, în ultima zi de înregistrare, şi voi participa la alegeri pe această circumsripţie. Să vedem însă, dacă simetric, se vor retrage concurenţii… Astfel, candidatii vor fi verificaţi prin prisma „filtrului” alegătorilor, votul unionist şi pro-european nu va fi risipit, iar candidaţii regimului Plahotniuc-Dodon vor putea fi bătuţi mai usor”, scrie liderul PL pe pagina sa de Facebook.

 

Chirtoacă i-ar putea avea drept contracandidaţi în circumscripţia nr. 32 pe vicepreşedintele PAS, Mihai Papuşoi, candidat din partea blocului ACUM, pe democrata Nina Costiuc şi socialista Svetlana Popa. preşedintele PL susţine că nu ar fi fost admis de blocul electoral ACUM în competiţia internă pentru „meritocraţie”, pentru că formaţiunea îl desemnase deja pe vicepreşedintele PAS, Mihail Popuşoi drept candidat pe circumscripţia respectivă.

 

„Poate ar fi bine de publicat chestionarele completate de toţi competitorii din ACUM pentru 32, inclusiv ale celor neadmişi, ca să poată fi vazută „meritocraţia”?!”, scrie Chirtoacă, care mai precizează că PL ar fi fost tras pe sfoară de blocul ACUM.

 

CITESTE ARTICOLUL PE ZDG.MD

Alte ştiri despre: