20:10, 10 Decembrie 2017
, PRO TV

Sotiile ambasadorilor acreditati in Moldova au organizat un iarmaroc de Craciun. Tarabele au abundat cadouri, suvenire si bucate traditionale - VIDEO


Sotiile ambasadorilor acreditati in Moldova au organizat astazi un iarmaroc de Craciun. Tarabele au abundat in cadouri, suvenire si bucate traditionale. Fiecare tara prezenta la targ a incercat sa impresioneze, iar vizitatorii au ramas incantati. Banii adunati din vanzari vor fi donati in scopuri caritabile.In premiera la targul de Craciun in acest an au participat reprezentantii Indiei.

 

“Sunt jucarii handmade. Au fost foarte solicitate astazi. Costa 50 de lei.”

 

Pentru ca au vrut sa impresioneze cu ce au mai bun, standurile misiunilor diplomatice  erau pline de bucate traditionale. La tarabele ambasadei Turciei s-au format cozi.

 

Hulusi KILIK, AMBASADORUL TURCIEI: “Este ceva foarte gustos. Le place tututor noi nici nu reusim sa pregatim. Shaorma cu carne de oaie cu salate.”

 

 Leyla ORUJOVA, CONSILIER AMBASADA AZERBAIJAN: “Totul a pregatit acasa. Dulciuri traditionale, baclava si multe altele.“

 

 Sotiile ambsadorilor straini spun ca astfel de evenimente sunt binevenite pentru ca cei prezenti cunosc cultura altor state.

 

Zhang YANJUN, SOTIA AMBSADORULUI CHINEZ: “Aceasta jucarie pentru copii se vinde foarte bine. Este pentru Anul Nou.” 

 

 La targ, fiecare a gasit ce a cautat: bucate si cadouri.

 

“Am cumprat cozonaci, am cumparat de la austrieci vin, de la cehi biscuiti. Le voi darui celor dragi, colegilor de la serviciu.” 

 

Banii adunati din vanzari vor fi donati. Targul de caritate organizat de sotiile ambasadorilor este la a 21-a editie.

Alte ştiri despre: