14:11, 11 Septembrie 2012
, PRO TV

Sondaj la comanda PROTV: Cine se face vinovat de violentele de la Balti?


Vinovati de actele de violenta de la Balti sunt cei care au organizat manifestatia. Cel putin asta cred cetatenii Republicii Moldova, care au fost intervievati in cadrul unui sondaj realizat de IMAS, la comanda PROTV.


 

Astfel, 28,6 dintre respondenti considera ca vinovati de incidentele inregistrate la Balti sunt organizatorii, in timp ce 39 la suta idee nu au cine se face responsabil.

 

De asemenea, 10,6 % dintre cei intervievati cred ca PSD impreuna cu liderul Victor Selin si contra-manifestantii care au aruncat cu pietre au fost instigatorii altercatiilor, iar 8,2 la suta considera ca fortele de politie din Ministerul de Interne care au scapat situatia de sub control sunt vinovate.

 

Totodata, 3 la suta dintre respondenti il considera pe liderul socialistilor, Igor Dodon vinovat.

 

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda PRO TV, in perioada 16 august- 2 septembrie, pe un esantion de 1111 respondenti, si are o marja de eroare de 3%.

 

Platforma civica "Actiunea-2012" a organizat, pe 5 august, un Mars al Unirii la Balti. Partidele de stanga s-au mobilizat pentru un anti-protest. Printre contramanifestanti s-au numarat membrii PCRM, PSD, PS si simpatizantii partidului "Patriotii Moldovei". Mai multi unionisti au fost atacati cu pietre de catre grupuri de sustinatori ai comunistilor si social democratilor. Acestora li s-au alaturat o parte din oraseni. Chiar daca la eveniment au fost mobilizati zeci de politisti, unionistii au fost nevoiti sa-si intrerupa manifestatia. Doua persoane au ajuns la spital.

Alte ştiri despre: