17:49, 6 Februarie 2018
, PRO TV

Socialistii vor ca unionistii sa fie pedepsiti penal pentru actiunile lor, deoarece sunt o amenintare la statalitatea tarii - VIDEO


Socialistii vor ca unionistii sa fie pedepsiti penal pentru actiunile lor deoarece sunt o amenintare la statalitatea tarii. Si Istoria Romanilor nu vor sa fie predata in scoli pentru ca ar fi una straina. Astfel PSRM spune ca va veni cu initiative legislative pentru a modifica legislatia. Astazi lidera partidului Zinaida Greceanii a prezentat prioritatile pentru acest an.


 

Lidera socialistilor s-a laudat cu reusitele  partidului in anul 2017. Zinaida Grecianii a facut doar introducerea, dupa asta locul ei a fost luat de colegii de partid. Socialisti spun vor face tot posibilul ca elevii sa nu mai studieze Istoria Romanilor in scoli ci Istoria Moldovei. Pentru PSRM, cei care-si doresc Unirea cu Romania sunt o adevarata amenintare, de aceea vor ca ei sa fie pedepsiti penal pentru actiunile lor.

 

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Acele organizatii primitive care apar zilnic ca ciupercile dupa ploaie. Vom inregistra un proiect de lege, interzicerea marsurilor unioniste si manifestati care denegreaza statul.”  

 

 PSRM condamna actiunile consiliilor locale din cele 12 sate, care au semnat declaratii de unire cu Romania. Chiar daca aceste acte nu au nici o valoare juridica, socialistii cred ca institutiile statului trebuiau sa se autosesizeze.Deputatul Vlad Batrancea sustine ca unii alesi locali au fost impusi sa semneze aceste declratii.

 

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Consilierii ne-au spus cum au venit la un loc de serviciu un sef,cum au venit acasa au speriat sotia si copii, hai sa nu numit actiuni simbolice. Pot sa va spun Puhoi, Ialoveni.”

 

 Contactat telefonic, singurul consilier PSRM din Puhoi a refuzat sa ne vorbeasca.

 

ALEXANDRU FURDUI, CONSILIER PSRM, PUHOI: “Lasati-ma in pace odata.”

 

 Primarul din Puhoi spune ca nimeni nu a fost impus sa semneze declaratia de unire cu Romania.

 

Petru FRUNZE, PRIMAR PUHOI: “A semnat in prezenta celorlalti consilieri. Declaratia a fost data citirii, cei care doresc sa semne au semnat. El a fost in 2017 in Romania si din discutii de atunci el spus ca vrea unire cu Romania.”

 

 Sansele ca socialistii sa modifice legislatia astfel incat unionistii sa fie pedepsiti penal sunt minime, deoarece PD, care are majoritate parlamentara, nu vede o problema in actiunile acestora, iar declaratiile de unire le considera simbolice.

 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT  PD: "Pobabil daca nu ar exista astfel de evenimente, alte partide ar disparea, fiindca asta e unica sansa de a aparea. In rest noi suntem deschisi pentru libertatea expunere.”

 

 Inainte de alegerile din toamna socialistii spun vor inainta motiuni fiecarui minister, astfel ca ca membrii executivului sa vina la raport in Parlament.

 

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: “Noi vom cere pe marginea audierilor Kroll 2, ca acest raport sa fie publicat. Actorii acestui furt sunt la guvernare, inclusiv si Iurie Leanca si Gabirici, care au semnat.”

 

 La capitolul asistenta sociala, socialistii spun ca vor cere ca pensiile sa fie indexate de doua ori pe an, tinerii sa fie scutiti de impozite in primii 3 ani de munca, iar cei care au un salariu mediu sa achite impozite mai mici. Nu au explicat de unde bani pentru aceste reforme.

 

PSRM este reprezentat in Parlament de 24 de deputati. Dupa ce Igor Dodon a fost ales presedinte, in fruntea formatiunii a venit fosta comunista Zinainda Grecianii. 

Alte ştiri despre: