13:19, 1 Octombrie 2018
, PRO TV

Socialistii si-au prezentat candidatul pentru circumscriptia eletorala nr. 25, Chisinau, sectorul Centru - Botanica. Cine este acesta - VIDEO


Socialistii au inaintat primul candidat pentru o circumscriptie uninominala din Chisinau. Este vorba de consilierul municipal Alexandru Odintov. Cu cat mai devreme cu atat mai bine, sustine liderul PSRM, Zinaida Greaceanii, care crede ca asa candidatul va avea mai multe sanse de a ajunge in Parlament.


 

Cu steaguri in maini, zeci de sustinatori ai socialistilor au venit in fata cinematografului Gaudeamus. Pe scena instalata acolo conducerea partidului si-a prezentat primul candidat pentru circumscriptia Centru-Botanica. Toti cei prezenti pe scena au vrut sa-si laude colegul de partid, iar unii s-au grabit sa-i anunte numele, lucru care, conform scenariului trebuia facut de Zinaida Greceanii. 

 

Zinaida GRECEANII, LIDER PSRM: "Baietii mi-au luat functia mea si mi-au luat-o pe dinainte si l-au prezentat pe Alexandru. Credeam ca eu am sa am aceasta onoare. Haideti sa-l votam simbolic pentru sustinerea lui Alexandru."

 

 Si desi au votat simbolic pentru sustinerea lui Odintov drept candidat la parlamentare, unii, se pare ca nu prea au inteles pentru ce de fapt au venit la manifestatie.

 

"Sa-l apar pe Dodon ca el sa fie la putere."

 

 Desi mai e mult pana la campania pentru parlamentare, liderul PSRM sustine ca inaintarea candidatilor mai devreme, inseamna o promovare mai buna. 

 

Zinaida GRECEANII, LIDER PSRM:  "Este o actiune politica a PSRM si cand se incepe campania electorala sa-i putem din plin sa-i promovam. Noi filtrele pentru toti candidatii am trecut. Asta e secretul nostru." 

 

 Alexandru ODINTOV, CANDIDAT CIRCUMSCRPTIE, CHISINAU:  "Noi mergem de trei ani prin cartiere si le vorbim despre lucru."

 

 Pana in prezent, numarul candidatilor PSRM inaintati pe listele uninominale a ajuns la 15. Anticoruptie.md scrie ca printre ei sunt deputati, businessmeni si sponsori generosi ai PSRM. Deputatul socialist le-a calificat drept aberatii.

 

La urmatoarele alegeri parlamentare deputatii vor fi alesi prin sistemul de vot mixt, la care s-a ajuns dupa ce Vlad Plahotniuc a propus trecerea la votul uninominal, la inceputul anului trecut, iar ulterior Igor Dodon a venit cu ideea sistemului mixt, pe care democratii au acceptat-o in cateva minute la o sedinta de Parlament.

 

Astfel, jumatate din deputati vor fi alesi pe liste de partid, iar jumatate pe circumscriptii electorale. In circumscriptii vor putea candida nu doar candidati independenti, dar si cei inaintati de partide. Anterior, Comisia de la Venetia a criticat modificarea sistemului electoral.

 

Atunci, expertii comisiei spuneau ca aprobarea sistemului mixt fara un consens larg in societate i-ar face pe viitorii deputati vulnerabili in fata unor interese financiare. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie. 

 

Cu aceasta ocazie, socialistii au organizat un eveniment: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte ştiri despre: