15:58, 11 Martie 2019
, PRO TV

Socialistii cheama blocul ACUM la discutii in privinta formarii unei majoritati parlamentare. Acestia spera ca vor gasi un numitor comun pentru a evita alegerile anticipate - VIDEO


Socialistii cheama blocul ACUM la discutii in privinta formarii unei majoritati parlamentare. Acestia sustin ca anterior au colaborat cu unii deputati de la ACUM si spera ca vor gasi un numitor comun pentru a evita alegerile anticipate. Reprezentantii blocului ne-au comunicat ca vor veni mai tarziu cu o reactie.Ion CEBAN, DEPUTAT PSRM: “Invitam liderii blocului ACUM mîine, marti, la ora 15.00, la sediul PSRM, pentru aceasta discutie preliminară. Ora si ziua pot fi schimbate in functie de programul ambelor părti.”

 

Anuntul a fost facut astazi, la sediul PSRM, dupa sedinta executivului politic al formatiunii. Socialistii spun ca au decis sa se aseze la masa de negocieri cu cei de la ACUM pentru ca anterior au mai colaborat cu unii membri ai blocului. 

 

Ion CEBAN, DEPUTAT PSRM : “Noi am mai colaborat cu politicienii din partidele acestui bloc in trecut, impreuna am organizat proteste impotriva guvernarii si vrem să vedem daca identificam lucruri pe care le mai avem in comun, care ar putea sa contureze o eventuala colaborare politica.”

 

 I-am intrebat de trei ori pe cei de la PSRM daca vor negocia cu democratii formarea unei coalitii, dar acestia au evitat sa raspunda.  

 

Reprezentantii Blocului ACUM ne-au comunicat ca vor veni mai tarziu cu o reactie, iar purtatorul de cuvant al partidului Sor si cel al democratilor  nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii.

 

Formatiunile pot negocia formarea unei majoritati parlamentare pana pe 26 martie, cand seful statului, trebuie sa convoace prima sedinta a noului Parlament. Sedinta de constituire va fi prezidata de cel mai in varsta deputat, Eduard Smirnov, care, in acest an va implini 80 de ani.

 

Ulterior, timp de 10 zile, vor fi constituite fractiunile parlamentare. La prima sedinta, presedintele Curtii Constitutionale urmeaza sa prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului. In urma alegerilor din 24 februarie, patru partide au ajuns in Parlament. PSRM a obtinut cele mai multe mandate – 35, PD s-a ales cu 30 de mandate, blocul ACUM cu 26, iar Partidul SOR are sapte fotolii. In legislativ vor fi si trei deputati independenti. 

Alte ştiri despre: