12:51, 21 Mai 2018
, PRO TV

Silvia Radu, care s-a clasat, contrar sondajelor, pe locul trei in urma scrutinului de ieri, a anuntat astazi ca pleaca de la Primarie: "Cei doi candidati au avut in spate partide" - VIDEO


Silvia Radu, care s-a clasat, contrar sondajelor, pe locul trei in urma scrutinului de ieri, a anuntat astazi ca pleaca din Primarie. Desi putea sa-si pasteze functia de primar interimar pana la stabilirea invingatorului, Radu a preferat sa renunte. Locurile patru si cinci la alegeri au fost ocupate de Constantin Codreanu si Valeriu Munteanu, iar toti ceilalti candidati impreuna au adunat putin peste unul al suta din sufragii.


 

Silvia Radu a adunat 17,65 la suta din voturi, adica 39 de mii 460 de persoane si-au dorit-o primar pentru un an. Constantin Codreanu a obtinut sprijinul a 4,55 la suta din alegatori, iar liberaul Valeriu Munteanu a acumulat 3,61 la suta din voturi. Toti ceilalti sase concurenti inscrisi in cursa electorala au adunat impreuna putin peste un procent.

 

Silvia RADU, CANDIDAT INDEPENDENT: Faptul ca cei doi candidati au avut in spate partide care au mobilizat electoratul in favoarea lor demomnstreaza acel efect, care au avut acele organziatii prin munca care au avut-o in teren. Avem un tur doi care inseamna ca Chisinaul va continua sa fie in zona politicului si geopolitica.”

 

 Silvia Radu nu a vrut sa spuna ce va face in continuare, afirmand insa ca nu-i pare rau de cele cateva sute de mii de lei cheltuite in campanie. Intr-un mesaj publicat astazi pe Facebook, Radu a spus ca paraseste Primaria. Constantin Codreanu s-a aratat indignat de campania electorala de aici, iar liderul partidului sau a spus ca formatiunea il va sustine in turul doi pe Andrei Nastase.

 

Constantin CODREANU, CANDIDAT PUN: "O campanie murdara, agresiva, necivilizata, care a afectat procesul electoral. Concurentii mei au avut comportamentul unor clovni”

 

Anatol SALARU, LIDER PUN:  “In vom sustine neconditionat pe Nastase”. 

 

Tot pe Nastase in vor sustine si liberalii.

 

Valeriu MUNTEANU, CANDIDAT PL: Sprijin neconditionat pentru Nastase”

 

 La alegerile locale noi de ieri, la urne au iesit 35,75 la suta din cetatenii inscrisi pe listele electorale. Cifra este mai mica cu aproape 12 puncte procentuale fata de scrutinul din 14 iunie 2015, atunci cand la sectii s-au prezentat 47,55% din alegatorii din municipiu.

Alte ştiri despre: