16:18, 10 Aprilie 2018
, PRO TV

Silvia Radu a decis ca va candida la alegerile locale. De maine, ajutata de familie, va incepe sa adune semnaturile necesare." Vor contribui si prietenii mei la acesta campanie electorala" - VIDEO


Primarul interimar al capitalei se vrea primar general. Silvia Radu a anuntat astazi ca va candida independent la alegerile locale, iar de maine incepe sa adune cele 10 mii de semnaturi necesare. La asta va fi ajutata de familie, iar banii pentru campanie vor veni de la… prieteni, spune Radu.


 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: "Am decis, am avut nevoie de putin repus ca iau aceasta decizie. Ne-am consulat cu familia si familia ma sustine. ”

 

Asta desi, saptamana trecuta, Silvia Radu spunea, in cadrul emisiunii In Profunzime, ca de Pasti nu se va gandi daca va candida sau nu la sefia capitalei, iar familia sa nu vrea ca ea sa intre in cursa.

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: "Astazi este ajun de Pasti si dumneavoastra credeti ca eu in ajun de Pasti ma apuc sa fac decizii electorale, cand trebuie sa coacem cozonaci si sa vopsim ouale in rosu? Eu cred ca pur si simplu acum municipiul Chisinau necesita sa fie supravegheat in ceea ce tine curatenia din oras.”

 

Astazi, Radu sustine a ca a luat aceasta decizie pentru ca a primit multe solicitari pe facebook de la locuitorii capitalei. Ca sa poata fi inregistrata drept candidat, Silvia Radu trebuie sa adune 10 mii de semnaturi. Acestea vor fi colectate in corturile pe care le va instala in capitala. Ea spune ca in fiecare seara se va afla personal in unul dintre acestea.

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: "Nu reprezint nici un partid. Va fi foarte complicat. Se va implica si sotul meu si fiul meu este gata sa-si ia concediu ca sa mearga sa ma ajute.”


Silvia Radu se plange ca nu are atat de multi bani de cheltuit pentru campania electorala. Asta pentru ca a chetuit prea mult pentru alegerile prezidentiale din 2016 cand a obtinut in primul tur doar 0,37 la suta.

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: “Deja nu mai am atatia bani ca sa chelui la aceste alegeri. Vor contribui si prietenii mei la acesta campanie electorala. Investitii pentru ca lumea sa ma cunoasca nu sunt necesare.”

 

Lidera PAS a comentat pe facebook anuntul Silviei Radu. Maia Sandu sustine ca este un comportament tipic uzurpatorilor şi ca Vlad Plahotniuc i-ar oferi Silviei Radu sustinere mediatica si administrativa.

 

Tot pe facebook a reactionat si candidatul desemnat de PL, Valeriu Munteanu. Acesta a scris ca Ceban si Radu sunt  reprezentantii binomului Plahotniuc-Dodon, iar acum acestia fac un spectacol ieftin si mimeaza opoziţia.Purtatorul de cuvant al democratilor nu a fost de gasit pentru comentarii. In schimb Ion Ceban a venit cu replica.

 

Ion CEBAN, CANDIDAT DESEMNAT PSRM: "Eu nu ma tem de nimic. Toata lumea trebuie luata in calcul desi am mentionat ca Radu se afla ilegal in functie, dar fie are protectia pe care o are. Cred ca orice candidat merita tratat serios pentru reprezinta grupuri distincte ale locuitorilor mun. Chisinau."

 

Termenul limita de depunere a actelor pentru inregistrarea candidatlor la functia de primar este 19 aprilie.

 

Alegerile noi in Chisinau vor avea loc pe 20 mai, dupa ce Dorin Chirtoaca si-a dat demisia. Urmatorul primar se va afla in functie timp de un an.

Alte ştiri despre: