17:24, 7 Septembrie 2018
, PRO TV

Si in Germania, Statele Unite si Canada au fost proteste. Cetateni turci si-au aratat in felul acesta nemultumirea fata de retinerile din Moldova - VIDEO


Si in Germania, Statele Unite si Canada au fost proteste. Cetateni turci si-au aratat in felul acesta nemultumirea fata de retinerile din Moldova. Ministerul de Externe de la Chisinau anunta ca din cauza manifestatiilor, misiunea diplomatica de la Berlin si-a suspendat activitatea. Ambasadorul Oleg Serebrian a dezmintit informatiile.


 

Ministerul Afacerilor Externe a emis astazi un comunicat in care anunta ca la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin si la Consulatul de la Frankfurt au fost luate masuri speciale de securitate. Asta pentru ca ar exista risc de agresiune din partea unor cetateni turci. 

 

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE:Pe perioada manifestatiilor, misiunea diplomatica de la Berlin si-a sistat temporar activitatea. Fortele de ordine asigura securitatea misiunilor diplomatice”.

 

 Pe de alta parte, ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, a dezmintit pentru Radio Chisinau ca Ambasada Republicii Moldova in Germania ar fi fost evacuata. Am sunat la misiunea diplomatica de la Berlin pentru a afla daca activeaza in regim normal, responsabilii, insa, au refuzat sa ne ofere detalii. 

 

Elena POPOV, SECRETAR AMBASADA MOLDOVEI LA BERLIN:Nu voi da niciun fel de declaratii.”

 

 Retinerea cetatenilor turci in Moldova a starnit nemultumirea comunitatii turce si peste Ocean. Proteste au fost organizate in Canada si SUA.

 

“Noi, turcii din SUA si alte comunitati, condamnam aceasta operatiune si cerem autoritatilor din Moldova sa opreasca regimul Erdogan si sa-si duca pana la capat planul.”

Alte ştiri despre: