20:37, 21 Ianuarie 2019
, PRO TV

Si-au ascuns averile, traiesc din burse sau au zero venituri. Cativa dintre candidatii la functia de deputat, declaratiile de venit ale carora au fost luate la puricat de membrii Initiativei Civice pentru un Parlament Curat - VIDEO


Si-au ascuns averile, traiesc din burse sau au zero venituri. Vorbim despre cativa dintre candidatii la functia de deputat, declaratiile de venit ale carora au fost luate la puricat de membrii Initiativei Civice pentru un Parlament Curat. Cativa jurnalisti de investigatie au analizat documentele publicate de CEC si au constata ca acestea ridica mai multe semne de intrebare.Membrul partidului democrat, Vladimir Andronachi, care este si unul dintre autorii controversatei legi privind aministia fiscala, ar gestiona prin intermediari, afaceri de milioane de lei, care insa nu se regasesc in declaratiile sale de avere.

 

Nu o duce rau nici sotia ex-guvernatorului Bancii Nationale, Dorin Dragutanu, care a semnat in ultimii ani contracte de peste 7 milioane de lei cu diferite institutii publice.

 

Potrivit portalului moldovacurata.md, Otilia Dragutanu, care este femeie de afaceri, conduce un Jaguar fabricat in 2017 pe care l-a cumparat cu aproape un milion de lei. Un alt doritor de a deveni deputat, la care declaratia de avere ridica semne de intrebare este Dinu Plangau, candidat din partea blocului ACUM in circumscriptia Edinet.

 

Acesta a indicat zero venituri un ultimii doi ani. Declara ca traieste din bursa si dintr-un salariu modest si vicepresedintele PPDA, Liviu Vovc. Acesta ar locui in casa parintilor sai impreuna cu familia.

 

Pe portalul moldovacurata.md. Au fost publicate profilurile altor 41 de de candidati care se vor deputati in viitorul parlament.

 

Profilurile au fost realizate de jurnalistii de investigatie care au analizat minutios declaratiile de venit ale candidatilor.

 

Reprezentantii portalurilor moldovacurata.md si anticoruptie.md sustin ca pana la alegerile paralamentare vor continua sa publice profilurile candidatilor la functia de deputat.

 

Initiativa Civica „Pentru un Parlament Curat 2019” este constituita dintr-un grup de organizatii nonguvernamentale printre care Asociatia pentru Democratie Participativa „ADEPT”, Asociatia Presei Independente, Centrul de Analiza si Prevenire a Coruptiei si Centrul de Investigatii Jurnalistice.

Alte ştiri despre: