19:06, 15 Septembrie 2018
, PRO TV

Seful statului a evitat sa spuna cati bani s-au cheltuit pentru organizarea Congresului Mondial al Familei, care s-a incheiat astazi - VIDEO


Friptura de porc, legume la gratar si deserturi alese. De astfel de bucate au avut parte cei care au participat astazi la Congresul Mondial al Familei. Seful statului a evitat sa spuna cati bani s-au cheltuit pentru organizarea evenimentului, care s-a incheiat tot azi.


 

Holul palatului Republicii semana astazi cu o ...cantina. Zeci de oameni care au venit la Congresul Familiei au facut coada la mesele pline cu bucate. 

 

"-Foarte gustos si carnita de vita si de iupure. -Va permiteti sa mancati asa in fiecare zi? -Doamne fereste. "

 

Pentru ca doritori au fost multi, in doar cateva minute mesele cu mancare au fost golite. 

 

"Unde e lunch-ul, unde e lunch-ul."

 

"-Carne? Nu mi-a ajuns, dar nu e nimic strasnic. -Cine va invitat? -De la partidul socialistilor."

 

Ulterior, oamenii au fost invitati in sala unde timp de doua ore s-au tinut discursuri despre familia traditionala. Primul a vorbit seful statului. Apoi pe scena au urcat mai multi reprezentanti ai biserici, dar si invitati de peste hotare. Discursurile lungi i-au cam obosit pe invitati, asa ca unii nu au ezitat sa traga un pui de somn. Tinerii spun ca s-au cam plictisit.

 

"Adormim pentru ca uneori sunt momente plictisitoare."

 

Reprezentantii Organizatiei Internationale pentru Familie, le-au spus reporterilor de la Ziarul de Garda ca au contribuit cu cateva zeci de mii de euro pentru organizarea evenimentului, iar restul chetuielilor au fost suportate de Fundatia condusa de sotia presedintelui, Galina Dodon. Asta desi ieri, seful statului spunea ca de cheltuieli, in mare parte, s-au ocupat organizatorii straini. 

 

Brian BROWN, PRESEDINTELE, ORGANIZATIA INTERNATIONALA PENTRU FAMILIE: "Nu stiu numarul exact, sub 40.000 de dolari. A ajutat si Fundatia Din Suflet."

 

 Presedintele a refuzat sa ne spuna cati bani a cheltuit fundatia sotiei sale.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Atunci cand se vor finaliza lucrarile, mai avem si maine activitati, o sa facem totalizarile si vom veni cu o ocazie ca sa va dam informatii conform legislatiei in vigoare. Banii vin din diferite surse, si din intern si din extern. "

 

 Astazi lidera PAS, Maia Sandu a scris pe retelele de socializare ca Igor Dodon nu ar reprezinta un simbol al familiei.

 

Maia SANDU, LIDER PAS: "Familia inseamna, in primul rand, dragoste, acceptare si empatie. Toate actiunile lui Dodon arata ca, in esenta, el este un distrugator de familii. Dodon a trimis la inchisoare si tortura cetateni care au educat generatii de copii si a distrus 7 familii, incalcand Constitutia, drepturile omului, precum si orice norma de moralitate."

 

Congresul Mondial al Familiei a fost organizat de o asociatie din Statele Unite, considerata conservatoare pentru ca blameaza avorturile, divorturile si promoveaza familia traditionala, dar si credinta.

 

Presa straina scrie ca aceasta organizatie ar fi sponsorizata de doi oligarhi rusi, apropiati Kremlinului. ONG-ul PROMO-LEX sustine ca festivitatea ar fi de fapt o miscare de PR pusa la cale de presedinte pentru a acumula capital politic inainte de parlamentare.

Alte ştiri despre: