20:17, 1 Martie 2018
, PRO TV

Sefii parlamentelor din Georgia, Ucraina si RM se vor intalni maine la Chisinau. La conferinta vor participa oficiali din mai multe tari post-sovietice care vor sa adere la UE, dar si europarlamentari - VIDEO


Sefii parlamentelor din Georgia, Ucraina si Republica Moldova se vor intalni maine la Chisinau. La conferinta vor participa oficiali din mai multe tari post-sovietice care vor sa adere la UE, dar si europarlamentari. Se va discuta despre securitate, despre conflictul inghetat de pe Nistru sau legea antipropaganda. Comunistii critica evenimentul, organizat la initiativa lui Andrian Candu, spunand ca nu e decat o actiune antiruseasca.


 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Nu e doar decat inca o actiunea antiruseasca, care va avea loc la Chisinau, in pragul alegerilor prezidentiale din Rusia.“ 

 

 Liderul PCRM spune ca evenimenrul de maine e lipsit de importanta si pare mai degraba un manifest.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “La aceasta conferinta se va discuta despre cum se poate de tinut piept, in comun, in fata pericolului care ar veni din partea Rusiei.”

 

 Organizatorii precizeaza ca la conferinta de maine vor fi puse in discutie mai multe subiecte ce tin de separatism, dezinfomare sau ingerinte externe in politica statelor. 

 

Sergiu SÎRBU, DEPUTAT PD: “Am vrea sa ii amintim ca comunistii au castigat alegerile din 2005, exact dupa vizita presedintelui Georgiei, Ucrainei, Romaniei. De aceea regretam aceasta pozitie, este un eveniment istoric.”

 

 In jur de 150 de oficiali si-au anuntat prezenta la intrunire. Acestia vor tine discursuri si ar urma sa gaseasca mecanisme comune de aparare regionala, se arata in comunicatul emis de legislativ. La final, sefii legislativelor din Ucraina, Georgia si Republica Moldova vor semna o declaratie. Deocamdata, insa nu cunoastem continutul acesteia.  

 

Cativa dintre invitati au ajuns deja la Chisinau, printre ei - presedintele Parlamentului georgian si al celui leton. Maine sunt asteptati si europarlamentari, reprezentanti ai Congresului american, dar si experti internationali. Aceasta este prima conferinta interparalmentara in probleme de securitate organizata in Republica Moldova.

Alte ştiri despre: