16:45, 10 Februarie 2018
, PRO TV

Se topeste gheata dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud. Liderul Kim Jong-Un l-a invitat la Phenian pe presedintele de la Seul - VIDEO


Se topeste gheata dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud. Liderul Kim Jong-Un l-a invitat la Phenian pe presedintele de la Seul. Invitatia a fost transmisa de sora dictatorului, care conduce delegatia nord-coreeana la Jocurile Olimpice de iarna. Presedintele sud-coreean a declarat ca este dispus sa accepte invitatia.Inconjurati de camerele de luat vederi, presedintele sud-coreean si sora liderului nord-coreean si-au strans mainile si si-au zambit reciproc. Apoi, oficialii s-au asezat la masa de discutii. In urma convorbirilor, purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale de la Seul a anuntat ca presedintele sud-coreean este invitat la Phenian.

 

Kim EUI-KYEOM, PURTATOR DE CUVANT AL PRESEDINTELUI COREEI DE SUD: ”Delegatul special al Coreei de Nord, Kim Yo Jong, a inmanat scrisoarea liderului nord-coreean Kim Jong Un, care reflecta dorinta sa de a imbunatati relatiile inter-coreene si transmite mesajul ca este dispus sa se intalneasca cu presedintele Moon Jae-In.”

 

 Presedintele sud-coreean a raspuns ca este dispus sa efectueze o vizita la Phenian. Kim Yo-Jong este prima membra a dinastiei conducatoare din Nord care a trecut granita Coreei de Sud, de la sfarsitul razboiului din peninsula, in 1953. 

Alte ştiri despre: