22:32, 30 Iulie 2018
, PRO TV

Ruslan Codreanu nu este sigur in ce masura ar avea de suferit municipiul Chisinau de pe urma reformei fiscale adoptate saptamana trecuta in plen - VIDEO


Ruslan Codreanu nu este sigur in ce masura ar avea de suferit municipiul Chisinau de pe urma reformei fiscale adoptate saptamana trecuta in plen. Edilul zice ca nu a facut deocamdata prognoze ca sa inteleaga daca impozitul mai mic pe venit al contribuabililor va afecta resursele orasului.


 

Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Orice scadere de venituri este rea, indiferent de 5 sau 10%. Dar sunt de acord ca trebuie sa venim cu facilitati petru agentii economici pentru ca daca azi avem 3800, ipotetic, noi anul viitor am putea avea 6000, ceea ce ar aduce mai multe venituri, chiar daca s-a micsorat impozitul.”

 

 Intr-o luna, responsabilii de la primarie ar urma sa inceapa discutii pe seama proiectului de buget pentru 2019, iar apoi vor prezenta calcule in acest sens. Anterior, expertii de la IDIS Viitorul spuneau ca introducerea unei cote unice de 12% pentru impozitul pe venit va genera pierderi pentru Chisinau, al carui buget s-ar micsora cu zece la suta anual. In 2018, de exemplu, o treime din bugetul capitalei se datoreaza veniturilor survenite din impozitul pe venit al persoanelor fizice.

Alte ştiri despre: