08:08, 14 Noiembrie 2017
, Stirile Pro TV

Rusia si Turcia planuiesc sa lanseze primul reactor de la centrala nucleara Akkuyu


Rusia si Turcia intentioneaza sa lanseze primul reactor de la centrala nucleară Akkuyu, din Turcia, a declarat luni presedintele rus Vladimir Putin.


 

Planul gândit de Turcia şi Rusia ar trebui să fie inaugurat în anul 2023.

 

Vladimir Putin l-a asigurat pe omologul său turc că agenţia nucleară de stat a Rusiei, Rosatom, va începe să lucreze alături de cei de la Akkuyu, în viitorul apropiat, scrie Reuters.

 

Rezolvarea crizei din Siria

Turcia şi Rusia au fost de acord să se concentreze asupra soluţiei politice din Siria, a declarat, luni, preşedintele turc.
Tayyip Erdogan şi-a exprimat îngrijorarea faţă de tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia privind situaţia din Siria.

 

Sâmbătă, Putin şi preşedintele SUA, Donald Trump, au declarat într-o declaraţie comună că vor continua să lupte împotriva Statului Islamic, prezent în Siria, dar au fost de acord că nu există o soluţie militară pentru conflictul amplu, întins pe şase ani.

 

“Am probleme de înţelegerea asupra acestor comentarii”, a declarat Erdogan reporterilor înainte de a zbura în Rusia pentru discuţii cu preşedintele Vladimir Putin. “Dacă nu este o soluţie militară, atunci cei care spun acest lucru ar trebui să-şi scoată trupele”.

 

 “Atunci ar trebui să fie examinată o metodă politică în Siria...Vom discuta aceste lucruri cu Putin”, a spus el, înainte de-al întâlni pe Vladimir Putin.

 

Statele Unite au spus că vor părăsi complet Irakul, dar nu a făcut-o. Lumea nu este credulă, unele realităţi sunt spuse altfel şi practicate în mod diferit ”, a spus el.

 

“Statele Unite deţin 13 baze în Siria în total şi Rusia are alte cinci”, susţinea preşedintele turc.

Alte ştiri despre: