16:06, 6 Decembrie 2018
, PRO TV

Rusia ar incerca sa controleze situatia din Moldova. Declaratiile au fost facute de Andrian Candu, la Washington. Seful legislativului considera ca pentru a face fata provocarilor este nevoie de sprijin din partea SUA - VIDEO


Bani pentru partidele pro-ruse din tara, propaganda in mass-media, dependenta energetica, influenta in regiunea transnistreana si atacuri cibernetice. Sunt instrumentele politice ale Kremlinului, prin intermediul carora Rusia ar incerca sa controleze situatia din Republica Moldova. Declaratiile au fost facute de Andrian Candu la Washington, unde se afla intr-o vizita de lucru. Seful legislativului considera ca pentru a face fata provocarilor este nevoie de sprijin din partea Statelor Unite.La emisiunea americana “Clear Cut” de la postul i24News, Andrian Candu a facut o serie de declaratii privind amenintarea ruseasca.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA:  “Devine tot mai periculos din cauza alegerilor ce urmeaza in Ucraina si in Moldova. Noi deja simtim implicarea si suportul primit de partidele pro-ruse, astfel incat acestea sa castige alegerile si sa preia guvernarea. Implicandu-se, astfel, in treburile interne ale Moldovei si Ucrainei, Rusia isi propune sa preia controlul asupra acestor tari si sa refaca Uniunea Sovietica, pentru ca asta pare a fi planul.”

 

Intrebat de prezentatoare la ce anume se refera, vicepresedintele Partidului Democrat, formatiune care detine mai multe televiziuni in tara, a facut imediat aluzie la dezinformarea in masa.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA:  “Prin intermediul mass-media Moscova face propaganda. O alta metoda folosita este energia. Republica Moldova este un stat care depinde in proportie de 100 de procente de gazele rusesti. De asemenea, Moscova se implica si in regiunea care nu este controlata de guvernul de la Chisinau. Ma refer la regiunea transnistreana, un teritoriu ocupat unde stationeaza trupe rusesti.”

 

Candu a vorbit si despre tensiunile dintre Rusia si Ucraina, dupa incidentul din stramtoarea Kerci si a declarat ca Statele Unite trebuie sa ramana focusate pe situatia din regiune, pentru a depasi provocarile. Presedintele Parlamentului se afla intr-o vizita de lucru la Washington, pana pe 8 decembrie.

Alte ştiri despre: