18:39, 19 Septembrie 2018
, PRO TV

Romania va organiza un referendum pentru redefinirea noutinii de “familie” in Constitutie. Anuntul facut de premierul Viorica Dancila - VIDEO


Romania va organiza un referendum pentru redefinirea noutinii de “familie” in Constitutie. Anuntul a fost facut de catre premierul Viorica Dancila, care a precizat ca acest lucru nu este impotriva minoritatilor sexuale. Daca plebiscitul va aduna un numar suficient de voturi, atunci familia va insemna “o uniune intre un barbat si o femeie” si nu “intre soti”.


 

Viorica DANCILA, PREMIERUL ROMANIEI“Curtea Constitutionala a Romanei a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei si de revizuire a Constitutiei. In acest moment sunt intrunite toate conditiile legale pentru organizarea referendumului pe aceasta tema.”

 

Pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să îşi exprime opţiunile cu privire la definirea familiei, referendumul va fi organizat timp de 2 zile – pe 6 şi pe 7 octombrie 2018. Pentru a face modificarea in Constitutie, va fi necesar un numar de voturi neasteptat de mic.

 

Plebiscitul va fi valabil daca la acesta va participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale. Pentru modificarea Constituiei va fi necesar ca jumatate din voturi plus unu sa fie pro.

 

Premierul roman a mentionat ca referendumul “nu este impotriva minoritatilor sexuale, ci este efectul unui demers cetatenesc”. Coalitia pentru familie a strans trei milioane de semnaturi pentru revizuirea Constitutiei privind definitia familiei.

Alte ştiri despre: