19:09, 20 Aprilie 2018
, PRO TV

Romania ar putea deveni prima tara din Europa care isi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim - VIDEO


Romania ar putea deveni prima tara din Europa care isi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Liderul Partidului Social Democrat de la Bucuresti, Liviu Dragnea a anuntat aseara ca Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor in acest sens.Anuntul a starnit imediat reactii atat din partea Israelului, cat si a Palestinei. Seful Executivului palestinian a declarat ca o astfel de decizie ar insemna o incalcare a legilor internationale si a rezolutiilor ONU, iar premierul Israelului a promis tratament preferential, daca acest lucru se va intampla.

 

Decizia guvernului roman a fost luata fara a fi discutata cu presedintele Klaus Iohannis, asa cum prevede constitutia. In urma consultarilor,  Romania ar putea deveni a patra tara care isi muta ambasada la Ierusalim, dupa Statele Unite, Guatemala si Honduras.

 

Radioul public israelian a anuntat la inceputul anului ca Romania, Honduras, Filipine si Sudanul de Sud se afla printre tarile care vor sa-si mute ambasadele de la tel Aviv la Ierusalim.

Alte ştiri despre: