17:38, 20 Iulie 2018
, PRO TV

Revenirea lui Kozak ar insemna un spectru mai larg de relatii cu Federatia Rusa sustine fostul presedinte, Vladimir Voronin - VIDEO


Revenirea lui Kozak ar insemna un spectru mai larg de relatii cu Federatia Rusa sustine fostul presedinte, Vladimir Voronin. Liderul PCRM crede ca atunci cand l-a numit pe Dmitri Kozak responsabil de comertul cu tara noastra, Vladimir Putin a vrut sa faciliteze discutiile dintre Chisinau si Moscova.


 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Eu cred ca presedintele Rusiei a luat o decizie corecta. Decizia este de a largi spectrul de relatii ale noastre cu Rusia. Cum o sa solutioneze asta rezolvarea problemei transnistrene, o sa vedem./Cred ca si numirea lui Kozak, ne ofera posibilitatea de a merge la tratative directe cu Rusia pe toate problemele.”

 

 Ieri, presedintele Parlamentului, Andrian Candu declara ca decizia lui Putin ar fi un mesaj politic pentru Chisinau. Kozak este autorul planului din 2003 care prevedea rezolvarea problemei transnistrene prin federalizarea Republicii Moldova. Memorandumul a fost respins de presedintele de atunci Vladimir Voronin chiar inainte de a fi semnat. 

Alte ştiri despre: