21:21, 12 Octombrie 2017
, PRO TV

Traian Basescu: "Acum RM se afla in parteneriat cu UE si este in proces de adaptare, dar RM nu va fi niciodata membru al UE, cel putin in urmatoarele doua decade"


Traian Basescu, presedintele de onoare a partidului PUN, a declarat in cadrul emisiunii Inprofunzime ca tara noastra niciodata nu va fi membra al UE, cel putin in urmatoarele doua decade.Traian Basescu, PRESEDINTE DE ONOARE "PUN": "Da, Salaru a fost in PL dar acum creeaza un partid cu mine, partidul veritabil, care are principalul obiectiv unirea Republicii Moldova cu Romania. Acum RM se afla in parteneriat cu UE si este in proces de adaptare, dar RM nu va fi membra al UE.

 

Minciuna ca noi mergem spre UE este o poveste. RM va avea acest parteneriat cu UE, va avea acord de asociere si de vize, probabil va fi invitata sa adopte reguli de aparare, dar niciodata membru al UE, cel putin in urmatoarele doua decade. Noi, am facut eforturi, si nu s-a acceptat. Dupa ce m-am convins, am adoptat fara rezerve Republicii Moldova unire cu Romania, ca cetatenilor RM sa le garanteze un viitor prosper si securitate. Romania fiind membra NATO.

 

Eu nu o sa pot sa infrang ceea ce va castiga Dodon fiind aici toata ziua, dar realitatea este ca in RM s-a produs un lucru care in Romania nu s-a produs. Romania a semnat acordul de asociere si dupa 12 ani a intrat in UE. 

 

Calitatea de partener al UE este si asta o solutie. Federeatia Rusa de cand se stie a vrut in jurul ei un cordon sanitar, Moldova nu i-a ridicat nicio problema. Tancuri au, munitii au, deci RM nu le-a pus o problema, mai ales ca a existat un conflinct teritorial."

Alte ştiri despre: