18:49, 18 Mai 2017
, PRO TV

Reprezentantii comisiei de la Venetia s-au interesat de proiectul lui Dodon, care vrea mai multa putere, ca sa poata dizolva Parlamentul. Expertii s-au intalnit cu mai multi deputati - VIDEO


Reprezentantii comisiei de la Venetia s-au interesat astazi de proiectul lui Igor Dodon, care vrea mai multa putere, ca sa poata dizolva Parlamentul. Expertii s-au intalnit cu mai multi deputati. Doar socialistii a spus ca vor vota initiativa presedintelui.


 

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: "El poate isi doreste sa devina, rege si imparat al moldovenilor, dar nu-i va reusi..."

 

 Mihai GHIMPU, LIDERUL PL: "Eu nu stiu cum tu sa vrei sa fii Napoleon, Stalinas, Hitleras. Poti sa faci lucruri si fara a avea competente..." 

 

Igor Dodon vrea sa poata dizolva parlamentul in 5 situatii suplimentare decat o poate face acum. De exemplu in cazul adoptarii bugetului cu o intarziere mai mare de 5 luni sau in urma esuarii unui eventual referendum de demitere a sefului statului. Din toate fractiunile parlamentare doar socialistii au anuntat ca vor sustine initiativa fostului lor sef de partid.

 

Adrian LEBEDINSCHI, DEPUTAT PSRM: "Noi facem aceasta si pentru alti presedinti..."

 

 Proiectul initiat de presedinte si propus de socialisti, deocamdata nu a fost inregistrat in parlament. Comisia de la Venetia urmeaza sa vina ulterior cu recomandari.

Alte ştiri despre: