18:50, 4 Ianuarie 2016
, PRO TV

Replici intre Basescu si Lupu: "Vlad Plahotniuc trebuie evacuat din Moldova" - "Asemenea declaratii pot fi calificate ca ingerinta in activitatea altui stat" - VIDEO


Replici intre Basescu si Lupu: "Vlad Plahotniuc trebuie evacuat din Moldova" - "Asemenea declaratii pot fi calificate ca ingerinta in activitatea altui stat" - VIDEO

Pentru respingerea guvernului Sturza, Vlad Plahotniuc trebuie evacuat din Republica Moldova, spunea aseara, in cadrul unei emisiuni la un post tv din Romania, fostul presedinte roman Traian Basescu. In replica, democratii i-au cerut astazi sa se ocupe de tara sa, nu de Moldova.


 

Traian BASESCU, EX-PRESEDINTELE ROMANIEI: "Am apreciat că Timofti a vrut să desemneze un premier, iar premierul a optat pentru un guvern curat. Dacă mane (nr 4 ianuarie) in Parlament, acest guvern va fi respins datorită unuia din partidele care se pretind a fi proeuropene, acest om ar trebui evacuat din Republica Moldova. Face un rau enorm acestei tarisoare."

  

Traian Basescu mai afirma ca politicienii de la Chisinau tergiverseaza intentionat instalarea unui nou guvern.


Traian BASESCU, EX-PRESEDINTELE ROMANIEI: "In ce priveşti la Rep Moldova nu-ţi vine să crezi că inconştienţa unora dintre politicienilor aşa zis pro europeni, pentru că Plahotniuc este intr-un partid proeuropean, partidul lui Lupu, partidul Democrat. Un individ ca Plahotniuc face jocuri politice să fie el premier, cand preşedintele Timofti refuză acest lucru tocmai din cauza afacerilor sale şi a legăturilor cu Moscova, de inconsecvenţe democratice. "


In replica, democratii ii cer fostului sef de stat sa-si vada de treaba.


Marian LUPU, LIDER PD: "Asemenea declaratii pot fi calificate ca ingerinta in activitatea altui stat si i-ar sta mai bine sa se ocupe de afacerile statului  pe care il reprezinta."

 
Traian Basescu a fost presedinte al Romaniei din 2004 pana in 2014.

Alte ştiri despre: