14:32, 13 Februarie 2018
, PRO TV

Renato Usatii si-a dat demisia din functia de primar de Balti. Aflat de mai bine de un an la Moscova, Usatii spune ca a luat aceasta decizie pentru ca se fac presiuni mari pe colegii sai - VIDEO


Baltiul ramane fara primar. Dat in cautate internationala de autoritatile de la Chisinau, Renato Usatii si-a anuntat aseara demisia. Usatii spune ca in ultimul timp colegii sai sunt presati, iar el nu poate reveni in tara, de frica sa nu fie retinut. De tot ce i se intampla il acuza pe liderul democratilor, care deocamdata nu a reactionat.


 

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: “In aceasta saptamana, eu, Renato Usatii, in calitate de primar al orasului Balti, imi voi prezenta demisia. Daca demisionez acum, in Balti vor avea loc alegeri anticipate pe 20 mai, ziua stabilita de CEC pentru alegeri in mai multe localitati".

 

Asta a declarat, aseara, Renato Usatii, in cadrul unei emisiuni de la TV 8. El a spus ca a luat aceasta decizie pentru ca in ultimul timp au crescut presiunile asupra colegilor sai din cadrul primariei, dar si asupra membrilor de partid. Usatii a afirma ca la moment nu poate reveni in tara, iar orasul Balti are nevoie de un gospodar. De toate relele, il acuza pe Vlad Plahotniuc.

 

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: “Plahotniuc mi-a luat totul. Mi-a luat posibilatea sa fiu cu baltenii, sa le strang mana, sa continui ceea ce am inceput.”

 

 Deocamdata liderul democratilor nu a reactionat, i-au sarit in aparare insa colegii de partid. 

 

Sergiu SARBU, DEPUTAT PD: “Municipiul Balti se confrunta cu o criza. Astfe de declaraţie se datorează unei profunde impotente de a administra acest oraş. Regretam situaţia lor interna. A da vina pe propria incompetenta nu va fi corect.” 

 

 La sfarsitul lunii decembrie Renato Usatii spune ca isi doreste un referendum pentru demiterea sa. Nu pentru ca si-ar dori sa sa plece din functie, ci sa demonstreze guvernarii ca are sustinerea locuitorilor.

 

Renato USATII, PRIMAR, BALTI: “Nu ne-au permis desfasurarea referendumului. Special a fost anuntat ca referendumul este cu incalcari a unor norme juridice.”

 

 Surprinzator, demisia lui Usatii este salutata de colegii de partid.

 

Ilian CASU, VICEPRESEDINTE PN: “Este un gest de maturitate politica.”

 

Potrivit lui Renato Usatii interimatul va fi asigurat de Nicolai Grigorisin, care este acum viceprimar. Renato Usatii, a castigat alegerile locale din Balti in 2015, obtinand peste 70 la suta din voturi. In vara anului 2016, Usatii a plecat la Moscova, iar ulterior pe numele sau a fost emis un mandat de arest, fiind dat si in cautare internationala. Renato Usatii este acuzat ca, in 2010, ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbuntov. Usatii se declara nevinovat.

Alte ştiri despre: