19:52, 1 Octombrie 2018
, PRO TV

Reforma pensiilor anuntata de guvern acum doi ani intra in ultima etapa. 85 de mii de batrani care s-au pensionat intre 2014-2017 vor primi o alocatie lunara mai mare - VIDEO


Reforma pensiilor anuntata de guvern acum doi ani intra in ultima etapa. De astazi, inca 85 de mii de batrani care s-au pensionat intre 2014-2017 vor primi o alocatie lunara mai mare, in medie, cu 300 de lei. In urmatorii ani vor fi recalculate si platile pentru cei pensionati in 1999, dar au continuat sa lucreze.


 

Mircea BUGA, CONSILIER PRINCIPAL DE STAT AL PRIM-MINISTRULUI: Incepand cu 1 ianuarie 2019 se preconizeaza o noua etapa de recalculare a pensiei.”

 

 Reforma sistemului de pensii a intrat in vigoare din ianuarie anul trecut. Aceasta mai prevede majorarea varstei de pensionare pana la 63 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

 

Totodata, creste si stagiul de cotizare la 34 de ani, iar politistii vor incepe sa achite contributii la asigurarile sociale. Premierul Pavel Filip spunea ca statul va economisi in urma reformei jumatate de miliard de lei, bani din care ar urma sa fie majorate pensiile.

Alte ştiri despre: