10:02, 6 Octombrie 2018
, PRO TV

Referendumul pentru familie. Mesajul transmis de Viorica Dancila, dupa ce a votat: „Fiecare trebuie sa se exprime” - FOTO


Referendumul pentru familie 2018. Premierul Romaniei, Viorica Dancila s-a prezentat, sambata dimineata, in jurul orei 08.45, la sectia de votare de la Liceul „Jean Monnet din Capitala”, unde a votat la referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie.
Premierul Viorica Dăncilă a votat pe o listă suplimentară şi a explicat că s-a prezentat dimineaţa, devreme, la vot pentru că după aceea va pleca într-o vizită în teritoriu.

 

„Consider că, consultarea consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei. E datoria noastră civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred. Această consultare e expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi trebuie să se exprime într-un fel sau altul”, a spus premierul Dăncilă.

 

Ea a explicat că şi şeful PSD, Liviu Dragnea, va veni să voteze, probabil tot la Liceul „Jean Monnet.”

 

Românii sunt chemaţi să răspună cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Întrebarea se referă la redefinirea familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

 

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate. Dintre aceştia, 18.278.496 sunt cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate, iar 672.178 sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS.

Alte ştiri despre: