12:26, 17 Decembrie 2013
, PRO TV

Reactia ministerului roman de Externe la solicitarea unui ONG de a demite ambasadorul Lazurca


Ministerul Afacerilor Externe nu impartaseste aprecierile formulate in comunicatul remis presei in data de 16 decembrie 2013 din partea unui numar de organizatii neguvernamentale cu privire la activitatea conducerii Ambasadei Romanei in Republica Moldova si demiterea ambasadorului Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca.


 

"Echipa Ambasadei Romaniei in Republica Moldova isi indeplineste activitatea in baza mandatului incredintat, cu respectarea practicii si a uzantelor diplomatice si tinand cont de complexitatea mediului si a specificului societatii din Republica Moldova", noteaza Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei intr-un comunicat de presa.

 

Referitor la aspectele de natura consulara, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Chisinau este una dintre componentele cele mai relevante cu privire la capacitatea Romaniei de a implementa Codul Comunitar de Vize si standardele Schengen, trecand cu succes inspectiile de evaluare ale Comisiei Europene.

 

Ieri, in cadrul unui comunicat de presa, Platforma Civica Actiunea 2012, solicita retragerea ambasadorului Romaniei, Marius Lazurca. Motivul invocat a fost  "lipsa de competenta".

Alte ştiri despre: ONG, ambasada, romania ,