21:44, 25 Iunie 2018
, PRO TV

Reactia lui Andrei Nastase, dupa decizia Curtii Supreme de Justitie: "Astazi, aceasta canalie pe nume Plahotniuc a ucis democratia in Republica Moldova"


"Este o decizie politica, comandata de catre un criminal care si-a batut joc de aceasta tara." Asta a spus Andrei Nastase, dupa decizia Curtii Supreme de Justitie, prin care alegerile locale din Chisinau au fost declarate nume. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.


 

Andrei NASTASE: "Este o decizie politica, comandata de catre un criminal care si-a batut joc de aceasta tara. Dupa ce a furat un miliard de dolari din visteria statului, dupa ce a alungat peste un milion de oameni peste hotare, iata ca astazi ne-a furat un vot liber exprimat de catre locuitorii capitalei. Astazi aceasta canalie pe nume Plahotniuc a ucis democratia in Republica Moldova."

 

Lorena BOGZA: Ce urmeaza sa faceti acum?

 

Andrei NASTASE: "Vom continua lupta noastra, pentru ca ne este sortit sa luptam pana la capat. Nu putem intra in alegerile parlamentare din toamna cu asa conditii. Vom gasi solutia potrivita ca sa scapam de aceasta mafie criminala. "

 

Curtea Suprema de Justitie a lasat in vigoare decizia Curtii de Apel. Alegerile locale din Chisinau raman invalidate.

 

Joi, Curtea de Apel nu a validat mandatul primarului ales, Andrei Nastase.

 

Pe 19 iunie, Judecatoria Chisinau a declarat nule alegerile locale de la Chisinau si a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Nastase. Princinpalul motiv din care alegerile au fost declarate nevalide este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie. Mai exact, Nastase a facut un live pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot. Judecatoarea scrie ca transmisiunea a fost urmarita de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.


Ieri, decizia judecatoriei de a declara nule alegerile din Chisinau a fost atacata la Curtea de Apel. Andrei Nastase sustine ca este o lovitura pusa la cale de democrati si socialisti. Purtatorul de cuvant al democratilor a spus ca aceste declaratii sunt politice.


In cazul in care Curtea de Apel va mentine decizia luata de prima instanta, avocatii edilului spun ca vor merge si la Curtea Suprema de Justitie. Anterior socialistii au depus doua contestatii impotriva lui Andrei Nastase.


In prima, care a fost respinsa, acesta era acuzat ca a fost sustinut intr-un mod deschis de primarii din Romania in timpul campaniei. In a doua contestatie a PSRM, Andrei Nastase era acuzat ca a facut agitatie electorala in ziua alegerilor, cand a indemnat oamenii sa iasa la vot.

In acesta caz, Curtea Suprema a lasat in vigoare decizia Curtii de Apel, care a stabilit ca Nastase a incalcat legea. Codul electoral spune ca in cazul declararii scrutinului nevalid, la carma capitalei ramane primarul interimar in functie, pana la alegerile noi de la anul.

Alte ştiri despre: