15:52, 7 Noiembrie 2018
, PRO TV

Reactia lui Trump, dupa rezultatul alegerilor din SUA: „Totul se datoreaza magiei mele”


Democratii americani obtin castiguri importante in alegerile de la jumatate de mandat, insa amploarea victoriei albastre nu este cea anticipata. Ori, cum formuleaza BBC, este doar un val anti-Trump, si nu prevestitul tsunami.
Dacă democraţii preiau majoritatea în Camera Reprezentanţilor, pentru prima oară din 2010, în schimb, republicanii îşi păstrează, ba chiar îşi consolidează, controlul în Senat.

 

Pierderea Camerei Reprezentanţilor, în pofida datelor excelente ale economiei americane, reprezintă o lovitură pentru Donald Trump, care privea scrutinul într-un referendum asupra persoanei şi agendei sale.

 

Noianul de controverse stârnite de preşedintele Donald Trump a dezbinat profund societatea americană. Nu e aşadar de mirare că oamenii s-au prezentat în număr foarte mare la urne. A rezultat un Congres divizat, fapt care va limita marja de manevră a preşedintelui în următorii doi ani.

 

Mai mult, controlând camera inferioară, democraţii vor putea bloca proiecte de lege republicane, vor putea lansa noi investigaţii şi chiar ar putea iniţia procedura de destituire a lui Donald Trump.

Alte ştiri despre: