19:09, 22 Noiembrie 2017
, PRO TV

Razboiul din Siria, care dureaza sase ani, are toate sansele sa ia sfarsit. Liderul de la Kremlin: "Teroristii prezenti acolo au fost practic invinsi" - VIDEO


Razboiul din Siria, care dureaza sase ani, are toate sansele sa ia sfarsit. De aceasta parere este Vladimir Putin, care spune ca teroristii prezenti acolo au fost practic invisi, a ramas doar sa inceapa procesul politic dintre guvernul sirian si fortele de opozitie pentru a pune capat conflictului. Declaratiile au fost facute la Soci, unde liderul rus s-a intalnit cu presedintele Turciei si Iranului. Cei trei au indemnat comunitatea internationala sa ajute la reconstructia Siriei, devastata de razboi.


 

Vladimir Putin si-a asumat toate meritele pentru faptul ca in Siria situatia a devenit mai linistita, iar teroristii au pierdut teren in aceasta tara.

 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Datorita eforturilor depuse de Rusia, Iran si Turcia, am reusit sa evitam dezintegrarii Siriei, sa impiedicam caderea ei in mainile teroristilor internationali, sa evitam o catastrofa umanitara.”

 

 Liderul rus, care il sustine pe presedintele Bashar al-Assad, considera ca acum este momentul ca cele doua parti implicate in conflict sa se aseze la masa de negocieri pentru a readuce pacea in Siria.

 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Poporul sirian va trebui sa-si determine viitorul. Evident ca procesul de reformare nu va fi unul usor, va fi nevoie de concesii din partea tuturor participantilor, inclusiv din partea guvernului Siriei.”

 

 Si presedintele Turciei, care este de partea opozitiei, spune ca toate partile trebuie sa contribuie la inceperea unui proces politic. Iar liderul din Iran a facut un apel catre comunitatea internationala, spunand ca Siria are nevoie de ajutor pentru reconstructie. Oficiali au adoptat o declaratie comuna, care defineste domeniile prioritare de cooperare a celor trei tari privind Siria. Luni, Vladimir Putin l-a primit la Soci pe presedintele Bashar al-Assad. Atunci a anuntat ca operatiunea militara a Rusiei in Siria ar putea lua sfarsi in curand.

Alte ştiri despre: