10:59, 21 Ianuarie 2019
, PRO TV

Raspunsul CEC la contestatia depusa de cei de la PD impotriva lui Andrei Nastase, unde il acuza pe acesta de agitatie electorala pe facebook


Cei de la Comisia Electorala Centrala au examinat contestatia depusa de Partidul Democrat impotriva liderului PPDA, Andrei Nastase, unde democratii il acuza pe Nastase de agitatie electorala. Potrivit lor, nu tine de competenta CEC-ul de a examina plangerea, astfel ca democratii trebuie sa mearga cu ea in instanta de judecata.


 

CEC precizează în răspuns că, potrivit alin. (8) art. 70 din Codul electoral, publicitatea electorală în reţeaua internet şi prin intermediul telefoniei mobile este asimilitată publicităţii electorale în presa scrisă, iar în conformitate cu alin. (3) al art. 71, contestaţiile ce vizează mijloacele de informare în masă se examinează direct de către instanţa de judecată şi nu ţine de competenţa Comisiei Electorale Centrale, noteaza ZdG.md.

 

Saptamana trecuta, PD a depus o contestatie la CEC unde il acuza pe Nastase ca a inceput agitatia electorala inainte de termen, cu un filumet pe Facebook prin care a chemat oamenii sa vina la vot. Pentru un astfel de motiv au fost anulate alegerile locale din vara 2018.

 

Declaratia a fost facuta pe 14 ianuarie, iar democratii spun ca astfel Nastase si-ar fi inceputa campania inainte de startul oficial.

 

PD a depus contestatia la o zi dupa ce blocul ACUM a depus la CEC o contestatie, prin care l-a acuzat pe liderul PD, Vlad Plahotniuc ca ar fi facut campanie din bani nedeclarati, facand referire la pliantele cu mesaje de felicitare distribuite in mai multe blocuri din capitala. 

 

Iata cum arata documentul: 

 

 

 

 

 

Alte ştiri despre: