16:08, 10 Martie 2018
, PRO TV

Proteste de amploare in Slovacia. In marile orase din tara, zeci de mii de oameni au cerut demisia premierului. Manifestatiile au loc pe fondul asasinarii unui jurnalist - VIDEO


Proteste de amploare au avut loc aseara in Slovacia. In marile orase din tara, zeci de mii de oameni au cerut demisia premierului. Manifestatiile au loc pe fondul asasinarii unui jurnalist, care investiga legaturile dintre politicienii slovaci si un grup criminali italian.


 

Doar in capitala tarii, Bratislava, 30 de mii de oameni s-au adunat la protest. Au iesit sa ceara autoritatilor sa-i gaseasca pe toti cei implicati in asasinarea unui jurnalist si a logodnicii sale, impuscati in locuinta lor, acum 2 saptamani.

 

”Dorim ca guvernul sa investigheze asasinarea lui Jan Kuciak, impreuna cu experti internationali. De asemenea, ne dorim un nou guvern, in care sa avem incredere si care sa nu fie corupt.”

 

 Jurnalistul investiga o presupusa legatura a unor politicieni aflati la guvernare cu un grup mafiot din Italia. Proteste au avut loc in circa 50 de orase din Slovacia, scrie presa straina, fiind cele mai ample manifestatii din ultimii 30 de ani din aceasta tara.

 

Presedintele Slovaciei a cerut de mai multe ori demisia guvernului ori alegeri anticipate. Oficialul a acuzat executivul ca a ignorat timp de mai multi ani rapoartele serviciului de informatii privind influenta mafiei italiene in Slovacia. Premierul a negat acuzatiile.

Alte ştiri despre: