10:18, 30 August 2016
, PRO TV

Protest la Chisinau si Bucuresti fata de declaratiile amabasadorului SUA. Protestatarii cer demisia amabasadorului - FOTO


La Chisinau, in fata ambasadei Statelor Unite ale Americii un grup de internauti a organizat un protest fata de declaratiile facute de amabadorul SUA, James D. Pettit.


 

La Bucuresti, Platforma Actiunea2012 a organizat un protest fata de declaratiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova, James D. Pettit. George Simion, unul dintre organizatori ai protestului cer demisia amabasadorului si reactia autoritatilor romane fata de declaratiile lui Pettit despre unirea Republicii Moldova cu Romania.  


Platforma Actiunea2012 colecteaza carti de istorie pentru a le transmite in Republica Moldova. "Asteptam sa ne ajute Ambasada SUA la Bucuresti ca sa le trimitem ambasadorului James Pettit la Chisinau, pentru ca altfel sunt probleme la trecerea granitei peste Prut, pe care ambasadorul doreste sa o intareasca prin declaratiile sale. Facem un apel sa se confirme faptul ca sunt afirmatiile lui si nu reprezinta pozitia Departamentului de Stat si nu sunt caracteristice poporului american. (...) Volumele sunt carti de istorie, dar s-au adus si alte tipuri de carti. Lucrul este bun pentru ca se va intelege ca apartinem unui popor cu cultura milenara, care are dreptul sa isi decida soarta", a declarat pentru AGERPRES George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, organizatorul actiunii de protest din centrul Bucurestiului.Protest la Chisinau: 

 

Protestatarii scandeaza "Demisia" in fata ambasadei SUA la Chisinau. Si cei din Chisinau au adus amabadorului cateva carti de istorie care vor sa le faca cadou lui James D. Pettit.

 

 

 

 

 

Protest la Bucuresti: 

 

 

Alte ştiri despre: