10:38, 6 Decembrie 2017
, PRO TV

Proiectul, prin care guvernarea afirma ca vrea sa lupte cu propaganda ruseasca, ar putea fi votat saptamana aceasta de Parlament


Intr-un comunicat de presa, Partidul Democrat anunta ca in aceasta saptamana, pe ordinea de zi a Parlamentului, va fi introdus proiectul care interzice difuzarea emisiunilor informational-analit ice, politice si militare din state care nu au ratificat Conventia europeana cu privire la televiziunea transfrontaliera.


 

Prin aceasta initiativa, semnata de deputatii PD si cei din grupul Popular European, guvernarea afirma ca vrea sa impiedice propaganda si manipularea din exteriorul tarii. In mod special, sunt vizate emisiunile din Rusia.  

 

Totodata, in comunicat se mentioneaza ca emisiunile de divertisment vor fi retransmise in continuare.

 

Avand in vedere ca proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a Parlamentuului in aceasta saptamana, asta inseamna ca el ar putea fi votat la una din urmatoarele sedinte ale Legislativului.

O asemenea prevedere exista si in proiectul noului Cod al Audiovizualului, votat in primavara, insa a fost scoasa pe ultima suta de metri, fara explicatii.

Anterior, PD a fost acuzat de ipocrizie, in conditiile in care televiziunile care ii apartin liderului democrat retransmit, in mare parte, emisiuni rusesti. 

Alte ştiri despre: